Angular 2/4 łączenie z bazą danych

0

Witam, macie jakieś godne polecenia materiały do ogarnięcia połączenia bazy danych z aplikacją napisaną w angular 2/4 ?

Albo jak komuś się chce w kilku podpunktach rozpisać jaki jest najbardziej efektywny sposób żeby to zrobić?

Myślałem, żeby zrobić to przez PHP (skrypt łączący z bazą danych, wyniki w formacie JSON)
.

0

Zależy jaka baza i co chcesz uzyskać.

0

Baza danych: SQL,
Łączenie z bazą: PHP,
Format pliku: JSON,
Framework: Angular 2 / 4,
Wynik: Select, z bazy danych wyświetlany w aplikacji po interakcji z użytkownikiem.

1
Xoxepin napisał(a):

Baza danych: SQL,
Łączenie z bazą: PHP,
Format pliku: JSON,
Framework: Angular 2 / 4,
Wynik: Select, z bazy danych wyświetlany w aplikacji po interakcji z użytkownikiem.

Opisałeś dokładnie to jak się to robi, angular jest stworzony do frontendu, ale przez to musisz po stronie backendu mieć drugą aplikacje i obie się komunikują po rest api.

0

Witam,
podepnę się pod temat żeby nie twożyć nowego.
Macie już jakieś obadane materiały Do Angulara4 - od podstaw?
Książki polskiej jeszcze nie ma :(

0

nie ma angulara2/4
Jest AngularJS i jest Angular. Nazewnictwo sie zmienilo ostatnio.

tutorial na stronie jest dobry.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1