Value checkboxa z własnego atrybutu

0

Witam, mam skrypcik w JS wypisujący wartości z wybranych checkboxow. Chcę przerobić skrypt, ponieważ teraz tą wartością jest value odczytana z odpowiedniej komórki w tabeli, tak aby pobierana została wartość z wlasnego atrybutu HTML np. patientno.
https://pastebin.com/BRAaUzW8
To mój skrypt razem z HTML.

Moje rozwiązanie niestety nie działa

_this.find("input[type='checkbox']").val(_this.getAttribute"patientno");

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

0
Smith98 napisał(a):

Witam, mam skrypcik w JS wypisujący wartości z wybranych checkboxow. Chcę przerobić skrypt, ponieważ teraz tą wartością jest value odczytana z odpowiedniej komórki w tabeli, tak aby pobierana została wartość z wlasnego atrybutu HTML np. patientno.
https://pastebin.com/BRAaUzW8
To mój skrypt razem z HTML.

Moje rozwiązanie niestety nie działa

_this.find("input[type='checkbox']").val(_this.getAttribute"patientno");

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Jeżeli dobrze rozumiem to spróbuj w ten sposób: dodajesz atrybut dataset do elementu, którego tam chcesz np. ```

Treść ```, później jak chcesz ściągnąć wartość z tego atrybutu to: ``` document.getElementById("li1").dataset.pacjent ``` zwróci 3, ale jako string więc jak potrzebujesz liczby no to musisz konwertować
0
Uczynny Polityk napisał(a):
Smith98 napisał(a):

Witam, mam skrypcik w JS wypisujący wartości z wybranych checkboxow. Chcę przerobić skrypt, ponieważ teraz tą wartością jest value odczytana z odpowiedniej komórki w tabeli, tak aby pobierana została wartość z wlasnego atrybutu HTML np. patientno.
https://pastebin.com/BRAaUzW8
To mój skrypt razem z HTML.

Moje rozwiązanie niestety nie działa

_this.find("input[type='checkbox']").val(_this.getAttribute"patientno");

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Jeżeli dobrze rozumiem to spróbuj w ten sposób: dodajesz atrybut dataset do elementu, którego tam chcesz np. ```

Treść</li> ```, później jak chcesz ściągnąć wartość z tego atrybutu to: ``` document.getElementById("li1").dataset.pacjent ``` zwróci 3, ale jako string więc jak potrzebujesz liczby no to musisz konwertować

Zepsuło się, a nie moge edytować.
Jeżeli dobrze rozumiem to spróbuj w ten sposób: dodajesz atrybut dataset do elementu, którego tam chcesz np.

Treść , później jak chcesz ściągnąć wartość z tego atrybutu to: ``` document.getElementById("li1").dataset.pacjent ``` zwróci 3, ale jako string więc jak potrzebujesz liczby no to musisz konwertować
1
Uczynny Polityk napisał(a):
Uczynny Polityk napisał(a):
Smith98 napisał(a):

Witam, mam skrypcik w JS wypisujący wartości z wybranych checkboxow. Chcę przerobić skrypt, ponieważ teraz tą wartością jest value odczytana z odpowiedniej komórki w tabeli, tak aby pobierana została wartość z wlasnego atrybutu HTML np. patientno.
https://pastebin.com/BRAaUzW8
To mój skrypt razem z HTML.

Moje rozwiązanie niestety nie działa

_this.find("input[type='checkbox']").val(_this.getAttribute"patientno");

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Jeżeli dobrze rozumiem to spróbuj w ten sposób: dodajesz atrybut dataset do elementu, którego tam chcesz np. ```

Treść</li> ```, później jak chcesz ściągnąć wartość z tego atrybutu to: ``` document.getElementById("li1").dataset.pacjent ``` zwróci 3, ale jako string więc jak potrzebujesz liczby no to musisz konwertować

Zepsuło się, a nie moge edytować.
Jeżeli dobrze rozumiem to spróbuj w ten sposób: dodajesz atrybut dataset do elementu, którego tam chcesz np.

Treść</li> , później jak chcesz ściągnąć wartość z tego atrybutu to: ``` document.getElementById("li1").dataset.pacjent ``` zwróci 3, ale jako string więc jak potrzebujesz liczby no to musisz konwertować

Nie wiem czemu wycina li i rozpierdziela całą wypowiedź, masz na pastebin, a reszta do wywalenia: https://pastebin.com/097REgu5

0

https://jsfiddle.net/6ob76h0p/5/
Chodzi bardziej o coś takiego, W 7 linijce jest przypisywanie value checkboxa. Chodzi o atrybut patnr, niestety .getAttribute i attr() nie działają.

0

Problem, rozwiązany :D
_this.find("input[type='checkbox']").val(_this.attr("patnr"));

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1