Wyświetlenie tablicy przy pomocy pętli for

0

Witam

Chciałbym wyświetlić tablicę w body ale zaczynając od "var i=1". Problem w tym że wyświetlają się wszystkie trzy zmienne zamiast dwóch.

Poniżej kod z script.js

var table = ["User", "User2", "User3"];

{
for (var i=1; i<table.length; i++)

    document.getElementById("start-demo-6").innerHTML = table; }

Poniżej co jest w index.html

<p id="start-demo-6"></p>
<script type="text/javascript" src="./script.js"></script>
1

no to zobacz co napisaleś:

 document.getElementById("start-demo-4").innerHTML = table; 
  1. wyszukaj element od id "start-demo-4"
  2. przypisz do jego innerHTML wartość tego, co jest w table, czyli :
var table = ["User", "User2", "User3"];

(jeden element tablicy byłby table[i] w tym przypadku. Ale to nie wystarczyłoby, bo byś musiał jeszcze zmienić = na += po innerHTML, żeby nie nadpisywać za każdym razem od nowa innerHTML, a dodawać do niego).

0
LukeJL napisał(a):

no to zobacz co napisaleś:

 document.getElementById("start-demo-4").innerHTML = table; 
  1. wyszukaj element od id "start-demo-4"
  2. przypisz do jego innerHTML wartość tego, co jest w table, czyli :
var table = ["User", "User2", "User3"];

(jeden element tablicy byłby table[i] w tym przypadku. Ale to nie wystarczyłoby, bo byś musiał jeszcze zmienić = na += po innerHTML, żeby nie nadpisywać za każdym razem od nowa innerHTML, a dodawać do niego).

Dziękuje za odpowiedź. Myślałem że wywołanie "table" w innerHTML uruchomi także pętle która się znajduje poniżej w klamrach

OK. Działa

var table = ["User", "User2", "User3"];

{
for (var i=1; i<table.length; i++)

    document.getElementById("start-demo-6").innerHTML += table[i]; }

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1