jQuery / datepicker wiecznie widoczy

0

Dopiero zaczynam więc proszę o wyrozumiałość.

Chciałbym aby datepicker był wiecznie widoczny ale nie mogę użyć rozwiązania div id... /div. Muszę to załatwić używając jQuery. Pomocy!

dixit

0

Zakładam, że korzystasz z jQuery UI. Nie rozumiem o co Ci chodzi z tym rozwiązaniem z div ale próbowałeś tego KLIK

0

Jak pisałem nie mogę użyć rozwiązania z div id="....."/div

pozdrawiam

0

Może to zbyt oczywisty hack na to - ale czy może zatem użyć <div class="myCalendar"...>`

0

Pomysł jak najbardziej słuszny. Ale jak pisałem dwukrotnie nie mogę użyć div id=.... /div

0

To użyj span/section/p z atrybutem class :) no i poza tym - dlaczego nie możesz użyć div id?

0

Na wstępie sorry ale chwile byłem nieobecny.

Wracając do tematu, mówiąc wprost. Div jest najrozsądniejszym rozwiązaniem ale gdy mam:

<input  id="sdatefrom" type="text" name="sdatefrom" value="$sdatefrom" class="labelFormLeft margintop4" for="dateFrom">
</input>

to wszystko działa. datepicker przesyła date do formularza w którym jest input. Niestety nie jest widoczny na stałe kalendarz. Za to gdy:

<div  id="sdatefrom" type="text" name="sdatefrom" value="$sdatefrom" class="labelFormLeft margintop4" for="dateFrom">
</div>

fakt kalendarz jest cały czas widoczny ale datepicker nie przekazuje daty do formularza w którym jest ten div.

Nie wiem o co chodzi.

0
dixit napisał(a):

Na wstępie sorry ale chwile byłem nieobecny.

Wracając do tematu, mówiąc wprost. Div jest najrozsądniejszym rozwiązaniem ale gdy mam:

<input  id="sdatefrom" type="text" name="sdatefrom" value="$sdatefrom" class="labelFormLeft margintop4" for="dateFrom">
</input>

to wszystko działa. datepicker przesyła date do formularza w którym jest input. Niestety nie jest widoczny na stałe kalendarz. Za to gdy:

<div  id="sdatefrom" type="text" name="sdatefrom" value="$sdatefrom" class="labelFormLeft margintop4" for="dateFrom">
</div>

fakt kalendarz jest cały czas widoczny ale datepicker nie przekazuje daty do formularza w którym jest ten div.

Nie wiem o co chodzi.

A czemu nie tak ?

<div class="myCalendar">
   <input  id="sdatefrom" type="text" name="sdatefrom" value="$sdatefrom" class="labelFormLeft margintop4" for="dateFrom"/>
 </div>
```
0

Próbowałem włożyć input w div'a ale efekt: widać kalendarz ale datepicker nie przekazuje daty do formularza. Czyli efekt ten sam.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1