Pobranie listy subskrybentów z YouTube

0

Hej,
Czy jest możliwość pobrania listy subskrybentów na swoją stronkę ? Przykladowo mam swój kanał na YT i chcę na stronce zrobić listę z nazwami osób które subskrybują mój kanał. Dzięki za info

0

Zazwyczaj takie duże serwisy jak YT udostępniają swoje API. API to taka fajna rzecz, która pozwala Ci pobrać różne dane (zazwyczaj) w formie json/xml, które właściciel API udostępnia publicznie. Wystarczy wtedy poszukać w google po youtube api to_co_chcemy_pobrać. Często też trzeba utworzyć aplikację, żeby uzyskać klucz i ID aplikacji, co daje nam dostęp do tego API.
https://developers.google.com/youtube/v3/docs/subscriptions/list

0
Desu napisał(a):

Zazwyczaj takie duże serwisy jak YT udostępniają swoje API. API to taka fajna rzecz, która pozwala Ci pobrać różne dane (zazwyczaj) w formie json/xml, które właściciel API udostępnia publicznie. Wystarczy wtedy poszukać w google po youtube api to_co_chcemy_pobrać. Często też trzeba utworzyć aplikację, żeby uzyskać klucz i ID aplikacji, co daje nam dostęp do tego API.
https://developers.google.com/youtube/v3/docs/subscriptions/list

Tak sory nie napisałem tego, próbowałem wykorzystać API, jednak nie udało mi się aby zwracało listę "subskrybentow" z danego kanału. Link który podałeś, korzystałem jednak to zwraca filmy z danego kanału oraz szczegóły (w zależnosci od parametru) ale nie znalazłem parametru który umozliwiłby zwrócenie listy (z nazwami) subskrybentów.

0

Nie wiem, czy o to chodzi, ale u mnie działa. W ten sposób możesz pobrać subskrybentow swojgo kanału. Oczywiście tylko tych, którzy zezwalają na to zeby było to widoczne. Ja np. mam jednego subskrybenta, który jest widoczny i jednego ukrytego.

Tam pod tym linkiem możesz wypróbować ich API:

Selection_001.png
Przykładowy response:

{
 "kind": "youtube#subscriptionListResponse",
 "etag": "\"uQc-MPTsstrHkQcRXL3IWLmeNsM/GGgfmhNxTLOuYt1ObB1j0IEvRc0\"",
 "pageInfo": {
  "totalResults": 2,
  "resultsPerPage": 5
 },
 "items": [
  {
   "kind": "youtube#subscription",
   "etag": "\"uQc-MPTsstrHkQcRXL3IWLmeNsM/ORl5lTJDzfznufUclhl76MW9QRI\"",
   "id": "FIAu4m8OCTTvRWrHULVo3leFIhZeam11Jm9L33hGvtY",
   "subscriberSnippet": {
    "title": "EGN SHOCK",
    "description": "Welcome to my gaming channel. I am a new channel and i hope to grow into something big. the reason i love to make youtube videos is because i love to entertain. weather it be with some friends at school, people at a party, or even family at home i love to make people laugh and feel entertained. Some time in the future i would love to have a big audience that i can make laugh and also people i can collaborate with if i want to make gameplay. if you would like me to promote your product or anything of that nature please email me at:\n\[email protected] (for business)\n\nWant to add me on psn?\n\nGT: assassin4342\n\nNeed to contact me? ( for whatever)\n\[email protected]\n\nthanks for watching or checking me out!!! :) i hope to see you in the next video.",
    "channelId": "UCzriylLds72f2D3EsqEFbYg",
    "thumbnails": {
     "default": {
      "url": "https://yt3.ggpht.com/-RpI1NOcRBUI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/fdxY7Vqb5Qs/s88-c-k-no-mo-rj-c0xffffff/photo.jpg"
     },
     "medium": {
      "url": "https://yt3.ggpht.com/-RpI1NOcRBUI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/fdxY7Vqb5Qs/s240-c-k-no-mo-rj-c0xffffff/photo.jpg"
     },
     "high": {
      "url": "https://yt3.ggpht.com/-RpI1NOcRBUI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/fdxY7Vqb5Qs/s240-c-k-no-mo-rj-c0xffffff/photo.jpg"
     }
    }
   }
  }
 ]
}

Nie wiem do końca jak to działa, bo używam pierwszy raz, ale na SO informacji nie brakuje ;)

0

Hmm, no u Ciebie to działa a u mnie wywala komunikat (w zalaczniku screen)
yt.png
Podałem parametry
subscriberSnippet
ChannelId (moj)

oraz mySubsriber na true. Czy Ty podawales jeszcze jaies dodatkowe parametry ?

0

Musiałeś coś jeszcze wpisać / zaznaczyć, tutaj masz listę błędów: https://developers.google.com/youtube/v3/docs/errors

  1. Sprawdź jeszcze raz na: https://developers.google.com/youtube/v3/docs/subscriptions/list
  2. w part wpisz: subscriberSnippet
  3. w channelId wpisz id swojego kanału np.: UCqr-7GDVTsdNBCeufvERYuw

i execute, powinno śmigać

0

Tak i to działa jeśli wpisze samo "subscriberSnippet" i podam channelId ale problem jest w tym, że nie pokazuje moich subskrybentów (mam 2). Więc mysallem z ejeszcze trzeba parametr mySubscribers dać na true ale wtedy wywala błąd jak powyżej. Problem jest chyba w samym YT

sub.png

Jeszcze warto dodać, że uzytkownik ktory subskrybuje moj kanał ma w sutawieniach niby że publicznie powinny byc widoczne kanały ktore subskrybuje, a mimo to na kanale tego nie pokazuje

ust.png

0

Wklej response. Bo ja tu widze 3 suby, które sa prywatne.

0
{
 "kind": "youtube#subscriptionListResponse",
 "etag": "\"uQc-MPTsstrHkQcRXL3IWLmeNsM/IxbwJgA2Hx5ePBJXJLHskfw0NBM\"",
 "pageInfo": {
  "totalResults": 1,
  "resultsPerPage": 5
 },
 "items": [
  {
   "kind": "youtube#subscription",
   "etag": "\"uQc-MPTsstrHkQcRXL3IWLmeNsM/jkllCnFebeoYbu-MySjA1dWq1tw\"",
   "id": "2ITgwkAOqqAYXkeJosm03pJ2ZHGKMpZ5CYeqSN2_0ck",
   "subscriberSnippet": {
    "title": "NazwaKanalu",
    "description": "Opis kanalu",
    "channelId": "UCn9q8lMauxEeVrSuwOApaXQ",
    "thumbnails": {
     "default": {
      "url": "https://yt3.ggpht.com/-X75PGN_HfEc/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/FSh6HqTjMeI/s88-c-k-no-mo-rj-c0xffffff/photo.jpg"
     },
     "medium": {
      "url": "https://yt3.ggpht.com/-X75PGN_HfEc/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/FSh6HqTjMeI/s240-c-k-no-mo-rj-c0xffffff/photo.jpg"
     },
     "high": {
      "url": "https://yt3.ggpht.com/-X75PGN_HfEc/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/FSh6HqTjMeI/s240-c-k-no-mo-rj-c0xffffff/photo.jpg"
     }
    }
   }
  }
 ]
}

dostałem to przy podaniu parametrow subscriberSnippet i moj channelId

0
Desu napisał(a):

Zazwyczaj takie duże serwisy jak YT udostępniają swoje API. API to taka fajna rzecz, która pozwala Ci pobrać różne dane (zazwyczaj) w formie json/xml, które właściciel API udostępnia publicznie. Wystarczy wtedy poszukać w google po youtube api to_co_chcemy_pobrać. Często też trzeba utworzyć aplikację, żeby uzyskać klucz i ID aplikacji, co daje nam dostęp do tego API.
https://developers.google.com/youtube/v3/docs/subscriptions/list

Podczepie się do Twojej odpowiedz. Czy to oznacza ze jesli Facebook udostepnia API rowniez mogę uzyskac wszystkie osoby które lajkują mojego fanpage? Jeśli tak to jak to zrobić ? Z chęcią bym się z nimi skontaktował zamiast płacić Facebookowi gruby hajs za "dotarcie"

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1