JavaScript i Ambulatoryjne - błąd

0

Witam wszystkich serdecznie,

Piszę sobie małą aplikację z użyciem angular-cli i pojawia mi się dość ciekawy problem który za bardzo nie wiem jak naprawić. Poniżej zamieszczam link do kodu na ghostbinie.

https://ghostbin.com/paste/6dwqy

Oczywiście od razu spytam także się was czemu w innym pliku Tworzę geolokalizacje z użyciem google małą. Wyskakuje mi komunikat, że
mapInit is not a function
Gdzie ja w swoim kodzie nie użyłem takowej funkcji.

https://ghostbin.com/paste/45mp9

Dzięki za pomoc! Oczywiście miło by było zrozumieć w jaki sposób naprawianie takowe problemy :-)

0

Przepraszam za brak komunikatu w przypadku pierwszym, oczywiście błąd jest pokazany na ghostbinie linijka 70

0

Ad. 1 Jest tam wymagana tablica a przekazujesz obiekt, nie wiem co tam więcej potrzebujesz wiedzieć - komunikat jest jasny, jak chcesz tam przekazywać obiekty do tablicy to rób pusha:

.subscribe((album) => {
  this.albums.push(album);
});
0

Spróbowałem tak jak napisałeś - nic to nie dało. Błędu nie ma ale też nie ma zamierzonego działania. Może też źle określiłem sprawę.

ngOnInit() {

  this.musicSearch.getAlbumsStream()
  .subscribe((albums)=>{
    this.albums = albums;
  });

this.musicSearch.search('batman')

}

Kawałek tego kodu odwołuje się do mojego service.ts -> gdzie pobieram dane z service, gdzie znajduje się metoda GET i pobiera dane z API. Teraz kawałek kodu z service.ts:

search(query) {

let url = `https://api..com//${query}`;

this.http.get(url).subscribe((response:Response)=>{
  let data = response.json();
  let albums = data.albums.items;
  this.albums = albums;

  this.albumsStream.next(this.albums)
})

}

Teraz szukam rozwiązania na ten temat - próbowałem do konstruktora dodać this.albums = [] -> niestety wtedy tworzy się jeszcze więcej problemów i błędów - a aplikacja dalej nie działa...

0

Problem numer 1 - został rozwiązany. Mianowicie dodałem kawałek kodu tj.

this.albums = []

W konstruktorze, dzięki czemu wszystko jest okay. Pozostaje dalej problem numer 2 - czyli "nie wykorzystanie" funkcji mapInit -> której kompletnie nie używam i nie wiem jaki to jest błąd. Prosiłbym o pomoc, ze względu na to, że dość długo siedzę nad tymi dwoma błędami i już chyba siły do tego nie mam :D

Dzięki za pomoc :)

0

Raczej initMap, masz ją jako callback a nie masz jej nigdzie zdefiniowanej.

0

Zgadza się, wszystko rozwiązane. Dziękuję za pomoc!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1