Ionic - wyjście z aplikacji

0

Witam,

przejmuję obsługę naciskania przycisku Back na telefonie. Jednak kiedy do wyjścia z aplikacji używam:

       ionic.Platform.exitApp();
       

albo

       navigator.app.exitApp();

wówczas ponowne otwarcie aplikacji zajmuje 2-3 sekundy (pojawia się splash screen i aplikacja się wczytuje). Tymczasem jeśli do wyjścia z aplikacji użyję fizycznego przycisku na telefonie Home, wówczas aplikacja otwiera się ponownie natychmiast. Najwyraźniej więc istnieje jakaś różnica między wyjściem za pomocą używanych przeze mnie komend, a wyjściem przez naciśnięcie Home.

Jakiej mogę komendy użyć, żeby aplikacja otwierała się ponownie natychmiast bez konieczności jej ponownego wczytywania?

Ionic 1.3

0

Przecież jak klikasz Home to aplikacja się tylko ukrywa w tle więc ponowne jej otwarcie to po prostu zmaksymalizownie jej. To tak jakbyś zminimalizował grę na komputerze, a całkowicie ją wyłączył.

0

Jaką komendą mogę ukryć aplikację zamiast ją całkowicie wyłączać?

0
teez napisał(a):

Przecież jak klikasz Home to aplikacja się tylko ukrywa w tle więc ponowne jej otwarcie to po prostu zmaksymalizownie jej.

Z tego co wiem to akurat w Androidzie nie jest to takie proste. Po zminimalizowaniu aktywność może zostać całkowicie zniszczona przez OS.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1