Odczyt pliku z archiwum jar

0

Witam, mam program, który łączy się z bazą danych i odczytuje to co jest w niej zapisane. Problem polega na tym, iż w pliku .jar mam zawarty plik database.properties w którym jest podany driver, adres do bazy, nazwa użytkwnika i hasło. Gdy uruchamiam ten program to pojawia się komunikat, że nie może odnaleźć pliku database.properties.

0

a masz dodany ten plik do package

0

Tak jest dodany do package, i przy tworzeniu pliku .jar dodaje plik database.properties, jednak nie odczytuje z niego. Gdy uruchamiam z kosnoli to pojawia się komunika, iż nie może odnaleźć określonego pliku. Mam inny pomysł, jak przekazywać np. użytkownika i haslo, tylko te dane zapisuje jako String (podczas uruchamiania programu), i nie wiem czy to jest dobry pomysł.

0

Możesz z serializować taka klase i zapisac do pliku, a podczas uruchamiania wczytać, także możesz skorzystać z xml, hasło wcześniej zakodować lub zaszyfrować.

0

A jak rozpakujesz tego jara czy ten plik faktycznie tam jest ?:)

0

Tak

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0