w czym aplikację - netbeans??

Odpowiedz Nowy wątek
2006-10-30 22:23
gerym
0

moze ktos mi podpowie, w czym najaltwiej (najszybciej) mozna zrobic aplikacje
oprocz visual studio .net
netbeans jest w miare przyjazny??
tam tez mozna szybko zrobic interfejs uzytkownika (menu, listy ...??)
dzieki za wszelkie rady !!!

Pozostało 580 znaków

2006-10-31 00:34
0

Od dluzszego czasu rozgrywa sie walka pomiedzy Netbeans vs Eclipse :] Ja sam na poczatku uzywalem netbensa, ale przenioslem sie na eclipse :|
W czym najszybciej zrobic listy itp..? W kazdym wszystko zalezy od stopnia znajomosci danego programu!

Pozostało 580 znaków

2006-11-01 13:34
gerym
0

ale w eclipse jest cos takiego jak 'add-drop'??
pisalem wczesniej w eclipse, ale to byl czysty kod, teraz chcialbym zrobic szybko i przyjemnie interfejs graficzny, potrzebuje dobrego 'layout manager'a' ;))
dzieki za pomoc !

Pozostało 580 znaków

2006-11-01 15:16
0

W Eclipse musisz mieć zainstalowany plugin Visual Editor.
Jeśli chcesz szybko tworzyć GUI musisz znać możliwości layout menadzerów. Bez ich znajomości GUI w Javie to udręka.


Pozostało 580 znaków

2006-11-04 18:59
gerym
0

ok
zainstalowalem netbeans'a,
po pol h klikania nie bardzo wiem ja kzacac robic to GUI
robilem kiedys cos w visual studio .net, myslalem, ze tutaj bedzie podobnie
jakos nie moge sie doklikac do palety z roznymi funkcjami (paski, checkboxy ...)
moze ktos pomoze zaczac??
dzieki za info

Pozostało 580 znaków

2006-11-04 19:15
gerym
0

otworzylem jakis 'sample gui' sa jakies funkcje na 'palette'
ale nie wiem jak otworzyc nowy projekt i korzystac z gui builder'a
;/

Pozostało 580 znaków

2006-11-04 19:38
gerym
0

ok, juz udalo mi sie odpalic tego gui builder'a
teraz zabieram sie do roboty
sorki, za zasmiecanie posta

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0