Prośba o pomoc nie mogę sobie poradzić [Początkujący]

0

Witam serdecznie
Jestem początkujący w javie :) Mam pewien problem mianowicie..
próbuję zrobić bardzo prosty edytor tekstowy w którym chce zrobić opcje zapisu. Sprawa jest taka nie bardzo wiem co jest grane i może ktoś mi w tym pomoże.
Udało mi się już zrobić coś takiego ale po zapisaniu pliku i otworzeniu go okazuje się że plik jest pusty! :( (chociaż napisałem w nim jakiś teks) wiem że można poczytać o tym w dokumentacji i tak dalej ale ja juz to robiłem i nic z tego. Wiem że to jest jakiś śmieszny błąd ale juz kombinowałem na tyle sposobów i mi nie wychodzi. Prośba jest taka może ktoś wskazać mi miejsce w którym popełniłem błąd?

z góry dziękuje i pozdrawiam

private void jMenuItem4ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {                                           

javax.swing.JFileChooser jfc = new javax.swing.JFileChooser();
int wynik = jfc.showSaveDialog(this);
if (wynik != javax.swing.JFileChooser.APPROVE_OPTION) {
return;
}
java.io.File plik = jfc.getSelectedFile();
try {
java.io.BufferedWriter br = new java.io.BufferedWriter(
new java.io.FileWriter(plik)

                            );

String s = JtaEdycja.getText();

} catch (Exception e) {
javax.swing.JOptionPane.showMessageDialog(this,"Błąd wejścia/wyjścia");
return;

0

jak już utworzysz bufor na strumieniu do pliku to trzeba do niego coś wrzucić, a potem jeszcze go opróżnić :)

mała dygresja: wydaje się że komplikujesz sobie życie jakimiś generatorami... może lepiej pisać samemu i nie korzystać z narzędzi które przerastają

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1