czy mozna wylaczyc kursor ?

0

chodzi mi oto, aby nie uzywac zadnych predefiniowanych tylko pustego (aby nie bylo go widac)

pozdrawiam

0

potrzebujesz:

import java.awt.Cursor;
import java.awt.Point;
import java.awt.Toolkit;

metode ukrywajaca kursor napisz mniej-wiwcej w ten sposob:

Cursor invisibleCursor = Toolkit.getDefaultToolkit().createCustomCursor(
        Toolkit.getDefaultToolkit().getImage(""), new Point(0, 0), "invisible");

potem obiekt twojej klasy po JFrame:
obiektKlasyPoJFrame.setCursor(invisibleCursor);

i juz go nie widac ;)

0

dokladnie o to mi chodzilo, serdecznie dziekuje :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0