czy mozna wylaczyc kursor ?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-02 19:46
0

chodzi mi oto, aby nie uzywac zadnych predefiniowanych tylko pustego (aby nie bylo go widac)

pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2006-09-03 01:55
0

potrzebujesz:

import java.awt.Cursor;
import java.awt.Point;
import java.awt.Toolkit;

metode ukrywajaca kursor napisz mniej-wiwcej w ten sposob:

Cursor invisibleCursor = Toolkit.getDefaultToolkit().createCustomCursor(
        Toolkit.getDefaultToolkit().getImage(""), new Point(0, 0), "invisible");

potem obiekt twojej klasy po JFrame:
obiektKlasyPoJFrame.setCursor(invisibleCursor);

i juz go nie widac ;)

Pozostało 580 znaków

2006-09-03 12:22
0

dokladnie o to mi chodzilo, serdecznie dziekuje :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0