Wątki w aplecie.

0

new Thread(){
public void run(){
while(pracowac){
try{
sleep(10);
}catch(Exception e){}
pol.aktualizujWszystko();
stoly.repaint();
}
}
}.start();

Dlaczego taki wątkek(kod umieszczony w konstruktorze klasy) nie działa w przeglądarce (a działa w AppletViewer)? Z góry dziękuje za pomoc.

0

może spróbuj nazwać ten nowy wątek a później go uruchomić? Java jest bardzo czuła na takie rzeczy, a przy ograniczeniu jakie ma przeglądarka może to dlatego nie ruszyć.

0
jmail napisał(a)

może spróbuj nazwać ten nowy wątek a później go uruchomić? Java jest bardzo czuła na takie rzeczy, a przy ograniczeniu jakie ma przeglądarka może to dlatego nie ruszyć.

Java łaski nie robi i musi to uruchomić. Brak nazwy nie ma tu nic do tego. Wątek należy odpalić w metodzie init() a nie w konstruktorze.

0

tak samo jak applet musi uruchomić sterownik JDBC nieprawdaż?

oczywiście że robi łaskę. jest taka ilośc ograniczeń w Appletach że to też może mieć wpływ.

0
Luuki napisał(a)
jmail napisał(a)

może spróbuj nazwać ten nowy wątek a później go uruchomić? Java jest bardzo czuła na takie rzeczy, a przy ograniczeniu jakie ma przeglądarka może to dlatego nie ruszyć.

Java łaski nie robi i musi to uruchomić. Brak nazwy nie ma tu nic do tego. Wątek należy odpalić w metodzie init() a nie w konstruktorze.

nieprawda, wątki w applecie w Javie uruchamia się w metodzie start() a nie w init(). Jeśli używamy starszej wersji JRE to należy je jeszcze pokończyć w metodzie stop().

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0