Wątki w aplecie.

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-19 14:26
krychu
0

new Thread(){
public void run(){
while(pracowac){
try{
sleep(10);
}catch(Exception e){}
pol.aktualizujWszystko();
stoly.repaint();
}
}
}.start();

Dlaczego taki wątkek(kod umieszczony w konstruktorze klasy) nie działa w przeglądarce (a działa w AppletViewer)? Z góry dziękuje za pomoc.

Pozostało 580 znaków

2006-09-03 15:22
0

może spróbuj nazwać ten nowy wątek a później go uruchomić? Java jest bardzo czuła na takie rzeczy, a przy ograniczeniu jakie ma przeglądarka może to dlatego nie ruszyć.


Daj człowiekowi cracka a jutro znowu bedzie głodny. Naucz go crackować a już nigdy nie będzie głodny.

Pozostało 580 znaków

2006-09-03 19:25
0
jmail napisał(a)

może spróbuj nazwać ten nowy wątek a później go uruchomić? Java jest bardzo czuła na takie rzeczy, a przy ograniczeniu jakie ma przeglądarka może to dlatego nie ruszyć.

Java łaski nie robi i musi to uruchomić. Brak nazwy nie ma tu nic do tego. Wątek należy odpalić w metodzie init() a nie w konstruktorze.


Pozostało 580 znaków

2006-09-03 20:48
0

tak samo jak applet musi uruchomić sterownik JDBC nieprawdaż?

oczywiście że robi łaskę. jest taka ilośc ograniczeń w Appletach że to też może mieć wpływ.


Daj człowiekowi cracka a jutro znowu bedzie głodny. Naucz go crackować a już nigdy nie będzie głodny.

Pozostało 580 znaków

2006-09-09 13:01
dreamer_
0
Luuki napisał(a)
jmail napisał(a)

może spróbuj nazwać ten nowy wątek a później go uruchomić? Java jest bardzo czuła na takie rzeczy, a przy ograniczeniu jakie ma przeglądarka może to dlatego nie ruszyć.

Java łaski nie robi i musi to uruchomić. Brak nazwy nie ma tu nic do tego. Wątek należy odpalić w metodzie init() a nie w konstruktorze.

nieprawda, wątki w applecie w Javie uruchamia się w metodzie start() a nie w init(). Jeśli używamy starszej wersji JRE to należy je jeszcze pokończyć w metodzie stop().

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0