Problem przy edycji apletu czata

0

Na początek zaznacze, że z java nie mam dużo wspólnego jednak chce dodać do mojego chatu kilka dodatków.

  1. Na swoim chacie chce zrobić emotikonki, tak aby po wpisaniu np ": D" pojawiła sie buzka "<wesoly>". Jednak przy kompilacji pliku .java wyswietla mi błąd "cannot resolve symbol" w lini 62.
    Linia 62 wygląda tak: s1 = replaceText(s1, ":]", "<kwadr>");
    Co jest nie tak?

  2. Jak zrobić Edytkiete tekstową tak aby tekst był linkiem do jakiejś strony?

0
krzysiek0210 napisał(a)

s1 = replaceText(s1, ":]", "<kwadr>");
Co jest nie tak?

raczej

s1 = s1.replaceAll(":]", "<kwadr>");

pozdrawiam
johny

0
johny_bravo napisał(a)
krzysiek0210 napisał(a)

s1 = replaceText(s1, ":]", "<kwadr>");
Co jest nie tak?

raczej

s1 = s1.replaceAll(":]", "<kwadr>");

pozdrawiam
johny

Niby pomoglo bo plik sie skompilował, ale na chacie po wpisaniu wiadomości nie da się jej wysłac :/

0

a sory moj blad :) To pytanie już nie akutualne.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1