JAVA MYSQL instalacja

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-02 23:12
0

Witam przeczytalem ten artykul InterBase i Java i robilem tak jak tam jest ale nie moglem wykonac kroku "Create databases" ze wzgledu na blad programu, zainstalowalem InterBase i znow to samo, wiec zainstalowalem Mysql 5.0 sciaglem plik mysql-connector-java-3.1.13 wypakowalem i w jcreatorze zrobilem to:
"Najpierw znajdźmy gdzie na dysku znajduje się plik o nazwie interclient.jar. Następnie w JCreatorze wchodzimy w Menu Configure, wybieramy Options w otwrtym oknie wybieramy JDK Profiles. Wybieramy nasz profil javy i dajemy edit. pokaże się nowe okno w którym dajemy add i z submenu wybieramy Add Archives. wskazujemy nasz plik interclient.jar i klikamy ok tak długo aż nie trafimy do naszego okna głównego. Już możemy korzystać ze sterownika jdbc w naszym programie :)"

Pewnie zle cos zrobilem, bo nawet nie wiem jakie pliki mam jeszcze do instalowac :| a siedze juz 5 godzine i utknalem [glowa] i jeszcze pytanko jak ma wyglad url jak mam mysql:
url = "jdbc:mysql://localhost/nazwa_bazy"; ??

Pozostało 580 znaków

2006-08-03 13:16
0

String sterownik = "org.gjt.mm.mysql.Driver";
Class.forName(sterownik);
Adres podałeś prawidłowy.
Connection polaczenie = DriverManager.getConnection(adres, uzyt,haslo);


Pozostało 580 znaków

2006-08-03 19:10
0

ok tak do czytalem na forum suna i dosc duzo jest takich tematow, a odpowiedz zawsze ta sama:
"You need to put the JDBC driver JAR file into your classpath." jak dodac ten plik uzywam jcreatora.

dzieki za odp.
ok problem rozwiazany:):)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0