Komponenty dla Javy

0

Ostatnio bylem zmuszony popisac w C#, i mimo ze go nie polubilem to jest jedna rzecz ktora jest super - jest pelno komponentow, zarowno dostepnych jako DLLki napisane przez M$, lub komponenty napisane przez inne osoby i udostepniane na stronkach. Mysle to to wielka zaleta. Teraz moje pytanie - czy w Javie tez mozna pisac komponenty, i czy znacie jakies stronki z ktorych mozna je sciagac? Chodzi mi o cos bardziej zaawansowanego i co moze sie przydac, a nie np wlasne klasy guzikow itp.

0

mozna
a nawet mozna "wlasne klasy guzikow"
:)

a tu na poczatek
http://www.tekla.neostrada.pl/prog/java/wlasne.html

0

Ok, jak to zrobic to ja wiem, ale chodzi mi raczej o jakies zrodlo z ktorego bede mogl sciagnac sobie takie komponenty. Piszac w C# mam do dyspozycji wiele kontrolek, np. PropertyGrid (umozliwiajace programowo zmienac ustawienia danych kontrolek), jest nawet kontrolka Media Playera - dodaje obsluge kilku buttonow i mam wlasny odtwarzacz. Bezwzglednie, sa to czasem kontrolki bardzo potezne, i nijak maja sie do tego kontrolki Swing: JTextField itp. I wlasnie dlatego pytam o wiecej.

0

a ile kosztuje c# a ile java
i masz odpowiedz

0

Średnie to wytłumaczenie, lordzie... Co do komponentów to sam bym chętnie popróbowal czegoś nowego...

0

Czyli nikt nie zna żadnej strony w necie z dodatkowymi komponentami ?
Naprawde potrzzebuje troche bardziej rozbudownaych przycisków, a tu lipa, plz help ;-P

0
lord_zet napisał(a)

a ile kosztuje c# a ile java
i masz odpowiedz

Tyle samo... Taki OT dla wyjasnienia.

0

zamiast definowac nowe guziki po prostu zmien istniejace
swietna nakladka na gui to substence, te same guziki ale w innych kolorach ;)
https://substance.dev.java.net/

pozdrawiam BookaYashee

0

zamiast definowac nowe guziki po prostu zmien istniejace
swietna nakladka na gui to substence, te same guziki ale w innych kolorach ;)
https://substance.dev.java.net/
przejzyj sobie tez inne projekty java.net

pozdrawiam BookaYashee

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1