Podwójne buforowanie w JAVA

0

Czy jest możlwiość zrobienia podwójnego buforowanie w JAVIE? Chodzi dokładniej o klase Graphics2D, dzięki której w okienku pokazuje mi się obraz (który z resztą chce przesuwać).

0
Socek napisał(a)

Czy jest możlwiość zrobienia podwójnego buforowanie w JAVIE? Chodzi dokładniej o klase Graphics2D, dzięki której w okienku pokazuje mi się obraz (który z resztą chce przesuwać).

setDoubleBuffered(true);

Jeśli nie działa, to czytaj dokumentację. W ogóle czytaj dokumentację.

0

A co ma klasa JComponent do Graphics2D?
BTW: Szukałem w dokumentacji, ale nie da się znaleŹć czegoś, jak się nie wie dokładnie czego szukać.

0

jesli nigdzie nie znajdziesz tutaj jest to robione "ręcznie"
http://www.javasoft.pl/java/2.6.html

(przejdz do czesci Metody odpowiadające za rysowanie w aplecie)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1