[java] Java Virtual Machine

0

Mam takie oto pytanie ostatnio zainstalowalem NetBeans niestety jak chce wejsc na jakas strone z apletem javy to pokazuje mi sie okienko zeby pobrac wirtualna maszyne javy. Nie bylo by w tym moze zbytniego problemu, moze wystarczylo by pobrac i wszystko bylo by OK, niech ktos mi powie dlaczego w Wlasciwosciach IE w zakladce zaawansowane nie ma nic zwiazanego z Java?? Mam tez Opere ona wykrywa Jave i dziala OK. Wczesniej z IE nie bylo takich problemow. Moze ktos pomoze?

0
Slash83 napisał(a)

To ktos używa jeszcze Internet Explorera ? :P

Ja od 3 lat uzywam tylko i wyłącznie opery...

Pozdro
Slash

Opera sux.
Nie wiem, czy instalując NetBeansa instalujesz przy okazji JVM. Jeśli nie, to jesteś pewien, że masz? Jaką wersję?

0

mam netbeans 3.6 ale jestem pewien ze instaluje tez JVM bo gdy wlaczam opere to jest dokladnie ta sama wersja javy ktora zainstalowalem z NB.

0

Po zainstalowaniu JRE 1.5.0_02 w zaawansowanych musi być coś w stylu "Use JRE 1.5.0_02 for <applet> tag... "

NetBeans można zainstalować razem z JDK, albo bez... Którą wersję instalowałeś?

Podczas instalowania JDK 1.5 można zainstalować (lub nie) coś o nazwie "public JRE". W przeciweństwie do prywatnego JRE wbudowanego w JDK, publiczne dodaje np. asocjacje do plików JAR. Może dodaje też swoją wtyczkę do explorera ...

Pozdrawiam...

0

Wszystko co zainstalowalem to:
Java 2 SDK SE v1.4.2_04
NetBeans 3.6
ale nie chodzilo. potem zainstalowalem tez
Java 2 Platform, Enterprise Edition 1.4 SDK
niestety u mnie podczas instalacji nie ma możliwości wyboru tego co napisales
tylko klika sie Dalej :)

0

Proponuję przejście na JDK 1.5 i NetBeans 4.0

0

Mam jeszcze prosbe czy ktos moglby podrzucic linka do Jakiegos tutoriala NetBeans bo ja tam nie umiem nawet przesunac Buttona :( Chodzi mi o cos takiego krok po kroku

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1