Operacje na pliku w Javie....

0

Muszę się tego nauczyć i czy mógłby mi ktoś wskazać jakieś linki albo dobre źródła w których mozna o tym przeczytać i zrozumieć to?? Albo ma ktoś może ksiażkę: "Java 2 dla każdego" L.Lemay??

0

Ja mam książke :P

0

Taaa jak ja uwielbiam taie odpowiedzi. Domyślym jest oczywiście to czy ktoś ma tą ksiażkę i może mi ja wysłać?? a tak woóle to nie wiem dlaczego nie moge podp;isać tematu zarejestrowanym nickiem... wywala mi wiadomośc że ejst zarezerwowany i musz3 użyc innego.... :[

0
LinkerError_ napisał(a)

nie wiem dlaczego nie moge podp;isać tematu zarejestrowanym nickiem... wywala mi wiadomośc że ejst zarezerwowany i musz3 użyc innego.... :[

Moze po prostu musisz sie wczesniej zalogowac :]

0

ksiazke mam w postaci książkowej a nie elektronicznej :P

odczyt pliku:
BufferedReader bufferedreader = new BufferedReader(new FileReader("nazwa piku"));
przeczytać linie: bufferedreader.readLine();
zapis pliku:
BufferedWriter bufferedwriter = new BufferedWriter(new FileWriter("nazwapliku" , false));
zapisac linie do buforu bufferedwriter.write("costamcostam\n");

oproznia bufor-laduje do pliku bufferedwriter.flush();
zamyka bufor bufferedwriter.close();

po więcej zapraszam do dokumentacji

0

Mam już dość tej p**** javy. C++ rulez. To mam pytnie, jak zpaisac plik pdajac sciezke które ma utworzyc wraz z nazwa pliku??

0

Taaa monrooed może i z Cowboya to ty masz avatara ale twoje poczucie humoru jest gó*** warte.

0
LinkerError_ napisał(a)

Taaa monrooed może i z Cowboya to ty masz avatara ale twoje poczucie humoru jest gó*** warte.
Oj jakiś Ty biedny... linku znaleźć nie możesz? Ech...

LinkerError_ napisał(a)

jak zpaisac plik pdajac sciezke które ma utworzyc wraz z nazwa pliku??
Pierwszy link w google!

FileOutputStream fos = new FileOutputStream("plik_zapis.txt");

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1