zmiana koloru labela(java)

0

tworzę label:

Label heh = new Label("NAPIS");
add(heh);

ale nie mam pojecia jak zmienic kolor:/default=black/ labela w javie[apps]!!!
probowalem getColor ale nic:/ :]
prosze o pomoc:)

// Możesz usuwać posty, w których nikt jeszcze nie odpowiedział - Q

0

RTFM!

"By specifying HTML codes in a label's text, you can make the label have multiple lines, multiple fonts, multiple colors, and so on. If the label uses just a single color or font, you can avoid the overhead of HTML processing by using the setForeground or setFont method instead"

0

thx marcinEc ;)

0

zeby nie zakladac nowego topica to zapytam jeszcze jak zamienic 'stringa' na 'int' z labela?
tak zebym mogl np.

int a=6; 
label1.getText(a);

? pomozcie;-)

0
credibler napisał(a)

zeby nie zakladac nowego topica to zapytam jeszcze jak zamienic 'stringa' na 'int' z labela?
tak zebym mogl np.

int a=6; 
label1.getText(a);

? pomozcie;-)


label1.setText(""+a);

tak najprościej :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1