[JAVA] Problem z HTTP

0

Witam

piszę pewną aplikację i utknąłem w sytuacji takiej:
otóż muszę w pewnym momencie uruchomić adres URL, tak jakbym wpisał go w przeglądarce internetowej... np. http://www.serwer.pl/skrypt.php?akcja=uruchom
w takiej postaci muszę uruchomić adres URL,
wiem że jest kontrolka activex o nazwie HTMLControl, ale mam z nią taki kłopot, że nie przekazuje mi dłuższego adresu, tylko takie krótkie :/
jak to można inaczej wykonać?
nie chodzi mi o wyświetlenie tej strony w programie który tworze, chodzi tylko o wysłanie takiego zapytania do serwera www... żeby tam umieszczony skrypt uruchomił jakies działanie...

pozdrawiam
(jeżeli macie pomysły jak zrobić to w innym języku, mile widziane sugestie :), najlepiej Java i C++)

pozdrawiam ponownie :)

0

Na stronie www.servlets.com jest pakiet com.oreilly.servlet, a w nim klasa HttpMessage z metodami sendPostMessage i sendGetMessage. To może rozwiązać Twój problem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0