Umiejętności potrzebne na pierwszą pracę jako Junior Java.

0
RequiredNickname napisał(a):

Co do testów to polecam tę pozycję:
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/3861230/zle-testy-dobre-testy

No właśnie o dokładnie takie testy jakie są opisane w tej książce chodzi - to nie jest odpowiednie podejście do testowania.

Ta książka stawia zbyt duży nacisk na estetykę i niskopoziomowe technikalia, a zbyt małą na faktyczną wartość jakie testy dostarczają.

0

Czyli jednak bez tej książki?

1

Przeczytaj i sam sobie wyrób opinie

1
LukaszCh233 napisał(a):

Czyli jednak bez tej książki?

Jeśli chcesz podejść do testów od książki, to zainteresuj się tymi:

Ta książka "Złe testy, dobre testy" się skupia na nieodpowiednich rzeczach, a pomija ważne.

@LukaszCh233 Polecam zacząć od tej ostatniej.

2

@johnny_Be_good: jeśli algorytm testujesz tak, że mierzysz ile to się czasu wykonuje na Twoim sprzęcie zamiast oszacować rząd wielkości złożoności obliczeniowej to chapeau bas xD

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1