Aplikacja z prezentacją produktów

0

Witam chciałbym zrobić sklep w javie, spring boot i się zastanawiam jak zrobić taki jakby opis taki jak jest np na x-kom https://www.x-kom.pl/p/728431-smartfon-telefon-xiaomi-redmi-note-11s-6-64gb-graphite-gray.html#Specyfikacja wydaje mi się że powinienem użyć jakiegoś CMS ale nie jestem pewnie dlatego się pytam. Ogólnie chodzi mi o takie jakby nakierowanie jaką technologią powinienem się zainteresować Z góry dzięki

0

Stwórz własnego jsona

1

@꧁Oziaka꧂:

  1. Na poziomie struktury danych, to potrzebujesz dynamicznych danych, być może sterowanych jakimś słownikiem. Niekiedy zwane Expando
    Nie ma toi nic wspólnego ze "spring boot"

  2. sformatowanie tego na fronendzie jakimś CSS, zupełnie niezależne zagadnienie.
    Tym bardziej nie ma nic wspólnego ze Springiem

  3. Wiele innych zagadnień po drodze, o których nie tylko nie wiesz jak wykonać, ale nie wiesz o ich przypuszczalnym istnieniu
    .
    Sorry, ale zupełny brak dystynkcji w pytaniu bardzo źle wróży na szanse wykonania tego. "Powiedzcie w zarysie, jak była zbudowana rakieta Saturn V, bo chcę polecieć na księżyc"

4
꧁Oziaka꧂ napisał(a):

Witam chciałbym zrobić sklep w javie, spring boot i się zastanawiam jak zrobić taki jakby opis taki jak jest np na x-kom https://www.x-kom.pl/p/728431-smartfon-telefon-xiaomi-redmi-note-11s-6-64gb-graphite-gray.html#Specyfikacja wydaje mi się że powinienem użyć jakiegoś CMS ale nie jestem pewnie dlatego się pytam. Ogólnie chodzi mi o takie jakby nakierowanie jaką technologią powinienem się zainteresować Z góry dzięki

Zacznij po prostu pisać taką aplikacje i zobacz z jakimi problemami się zetkniesz.

3
꧁Oziaka꧂ napisał(a):

no właśnie robię sobie jak ma wyglądać entity w tej aplikacji w ms access i się zacząłem zastanawiać jaki to będzie typ. Bo w sumie nie wiem jak to zaimplementować, jest może jakaś biblioteka czy coś?

꧁Oziaka꧂ napisał(a):

tak wiem jestem zielony w tym temacie ale coś tam potrafię https://github.com/Oziaka?tab=repositories

Mówię Ci - nie myśl na razie o tym, zacznij po prostu pisać swoją aplikacje, najprościej jak umiesz, tak żeby robiła to co chcesz.

0
Riddle napisał(a):
꧁Oziaka꧂ napisał(a):

no właśnie robię sobie jak ma wyglądać entity w tej aplikacji w ms access i się zacząłem zastanawiać jaki to będzie typ. Bo w sumie nie wiem jak to zaimplementować, jest może jakaś biblioteka czy coś?

꧁Oziaka꧂ napisał(a):

tak wiem jestem zielony w tym temacie ale coś tam potrafię https://github.com/Oziaka?tab=repositories

Mówię Ci - nie myśl na razie o tym, zacznij po prostu pisać swoją aplikacje, najprościej jak umiesz, tak żeby robiła to co chcesz.

No dobra tak zrobię @Riddle

1

Dużo musisz jeszcze materiałów/tematów przerobić skoro zadajesz takie pytania.
Zacznij od jakiegoś konsolowego Hello Worlda, będzie przejrzyściej.

0

Dobra to napisze jeszcze raz o co mi chodzi chciałbym żeby dało się tworzyć takie opisy jak np na x-kom że w moim przypadku firma przy tworzeniu nowego produktu w swoim opisie może wstawiać zdjęcia w jakimś miejscu chce i tekst też gdzie chce i np zęby można za zmianę np wrzucać w opis zdjęcia i do tego opis

0
Oziaka napisał(a):

Dobra to napisze jeszcze raz o co mi chodzi chciałbym żeby dało się tworzyć takie opisy jak np na x-kom że w moim przypadku firma przy tworzeniu nowego produktu w swoim opisie może wstawiać zdjęcia w jakimś miejscu chce i tekst też gdzie chce i np zęby można za zmianę np wrzucać w opis zdjęcia i do tego opis

Tak jak na forum w MarkDownie czy jakis graficzny edytor do tego?

0
KamilAdam napisał(a):
Oziaka napisał(a):

Dobra to napisze jeszcze raz o co mi chodzi chciałbym żeby dało się tworzyć takie opisy jak np na x-kom że w moim przypadku firma przy tworzeniu nowego produktu w swoim opisie może wstawiać zdjęcia w jakimś miejscu chce i tekst też gdzie chce i np zęby można za zmianę np wrzucać w opis zdjęcia i do tego opis

Tak jak na forum w MarkDownie czy jakis graficzny edytor do tego?

wystarczyłby by w markdownie

1
Oziaka napisał(a):

Dobra to napisze jeszcze raz o co mi chodzi chciałbym żeby dało się tworzyć takie opisy jak np na x-kom że w moim przypadku firma przy tworzeniu nowego produktu w swoim opisie może wstawiać zdjęcia w jakimś miejscu chce i tekst też gdzie chce i np zęby można za zmianę np wrzucać w opis zdjęcia i do tego opis

Gratuluję. Właśnie wygrałeś nagrodę za najdłuższą dziś sekwencję bez interpunkcji

@Oziaka: naprawdę się dziwię, skąd ci się wziął ten github, którym się chwalisz.. Kupiłeś na rekrutację? Tyle że my nie jesteśmy rekryuterami.
Sorry, ale zdolności analityczne na poziomie wystraszonej blondynki dzień przed zaliczeniem.
Tego samego zdania jest @RequiredNickname

KamilAdam napisał(a):

Tak jak na forum w MarkDownie czy jakis graficzny edytor do tego?

Oziaka napisał(a):

wystarczyłby by w markdownie

jest GŁĘBOKA jakościowa różnica pomiędzy edytowaniem opisu z palca *) (choć oczywiście lepszy logiczny język markupowy niż HTML, jak bardzo lubię Wikitext przez parser https://github.com/axkr/info.bliki.wikipedia_parser - ale to nie jest adekwatne do tego celu), a przyklejeniem obiektu zmiennej, dynamicznej ilości ATRYBUTÓW.

*) życzę powodzenia w utrzymaniu spójności pomiędzy płytą A a płytą B
**) Spójność, wyszukiwalnośći itd. całkiem dobra, i jakbyś miał otwarte oczy, to zobaczyłbyś to hhttps://www.x-kom.pl/g-4/c/1590-smartfony-i-telefony.html Oczywiście nie zauważyłeś?

Ktoś wprowdzajacy np smartfon ma do wprowadzenia jasną listę atrybutów, wprowadza i zapomina, wszytko gra

C.D.

na poziomie języka programowania to czasem sie nazywa Expando, w javie można uprościc i myśleć o Map<String,Object> choć nie w 100%.
Java nie ma go natywnie, maja C#, groovy, i chyba wszystkie interpretery.

na poziomie bazy mówi się o tym jako EAV, nie są to tożsame zagadnienia co Expando, bo i umiejscowienie inne, ale zachodzą na siebie
https://en.wikipedia.org/wiki/Entity%E2%80%93attribute%E2%80%93value_model

W wariancie "top" ja by to zaimplementował na 5 tabelach bazy SQL

2

Podtrzymuje to co napisałem: skoro zadajesz tego typu pytania to nie masz świadomości, że takie aplikacje webowe są z reguły podzielone na warstwę prezentacji (to co widzisz na stronie xkom) oraz na backend działający po stronie serwera (w dużym uproszczeniu bo taki widok może być podzielony jeszcze na osobne mikrofronty itp).

Skoro nie masz tego świadomości to jesteś w ciemnym lesie stąd sugestia abyś zainteresował się bardziej czymś na poziomie hello worlda.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1