Tablice wielowymiarowe pomoc

0

Witam, mam taki głupi problem, chciałbym wyświetlić w konsoli indeksy wierszy na początku każdego nowego wiersza w konsoli a potem chciałbym żeby w kazdej nowej lini wyświetliły mi sie elementy , problem polega na tym ze wartosc zmiennej i wyswietlana jest na koncu kazdej lini a nie na jej początku.

Chce tak

1 elementy
2 elementy
3 elementy
4 elementy

A jest tak

elementy 1
elementy 2
elementy 3
elementy 4

 for(int i = 0; i < sales.length; i++) {


            System.out.println(i);


            for(int j = 0; j < sales[i].length; j++) {



                System.out.print( sales[i][j]);



            }


        }
2

Przypuszczam, że jest tak:

0
elementy 1
elementy 2
elementy 3
elementy 4
elementy

... a wynika to z tego, że w kodzie robisz System.out.println(i); - czyli wyświetlasz i, przechodzisz do nowej linii, i potem dopiero wyświetlasz powiązane elementy.

Jak myślisz, skoro println(i) powoduje wyświetlenie indeksu oraz przejście do nowej linii, to co musisz wstawić w miejsce tej funkcji, aby jedynie wyświetlić indeks, bez przejścia do nowej linii?

0

Nie było pytania! ciapa ze mnie.

System.out.print("\n" + i);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1