JAVAFX problem z dodaniem Controllera do SceneBUILDERA

0

Witam, po wpisaniu nazwy klasy w Controller Class w Scene Builderze wyskakuję mi błąd Exception in Application start method, konkretnie w metodzie loader.load();
Próbowałem dodać Controller w Scene Builderze, potem w Mainie za pomocą utworzenia obiektu i zawsze ten sam efekt.
Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam

1
Mariusz1993 napisał(a):

wyskakuję mi błąd Exception in Application start method, konkretnie w metodzie loader.load();

A jaki konkretnie, Prosze Pana.
Daj kod.

0

Main
package org.example;

import javafx.application.Application;
import javafx.fxml.FXMLLoader;
import javafx.scene.Scene;
import javafx.scene.layout.StackPane;
import javafx.stage.Stage;
import javafxkurs.StackPaneController;

public class Main extends Application
{
public static void main(String[] args)
{
launch(args);
}
@Override
public void start(Stage stage) throws Exception
{
FXMLLoader fxmlLoader=new FXMLLoader();
fxmlLoader.setLocation(this.getClass().getResource("/fxml/StackPaneWindow.fxml"));
StackPaneController stackPaneController=new StackPaneController();
fxmlLoader.setController(stackPaneController);
StackPane stackPane=fxmlLoader.load();
Scene scene=new Scene(stackPane);
stage.setScene(scene);
stage.setTitle("First window");
stage.show();
}
}
Klasa StackPaneController
package javafxkurs;

import javafx.fxml.FXML;
import javafx.scene.control.Button;

public class StackPaneController
{
@FXML
private Button newButton=new Button("FirstButton");

    public StackPaneController()
    {
        System.out.println("Hello World!");
    }

}

4
@FXML
private Button newButton=new Button("FirstButton");

WUT?
Albo wstrzykujesz przez loadera w polu oznaczi tym FXML albo robisz new...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1