Aktualizacja danych po wciśnięciu przycisku

0

Witam.
Obecnie robię zadanie rekrutacyjne w JavaFx i potrzebuję nakierowania na rozwiązania.

Przycisk dodaj / usuń ma umożliwiać dodawania lub usuwania wpisów w obu tabelkach – jednocześnie od razu aktualizują się dane w bazie danych za pomocą encji,

Nie wiem jak zrobić tą aktualizację po każdym wciśnięciu przycisku?
Program jest napisany w JavaFx, dane pobieranie za pomocą biblioteki httpclient(REST)

1
dark45 napisał(a):

Witam.

Obecnie robię zadanie rekrutacyjne w JavaFx i potrzebuję nakierowania na rozwiązania.

Co to za firma, że zadanie w JavaFx?

Przycisk dodaj / usuń ma umożliwiać dodawania lub usuwania wpisów w obu tabelkach – jednocześnie od razu aktualizują się dane w bazie danych za pomocą encji,

Program jest napisany w JavaFx, dane pobieranie za pomocą biblioteki httpclient(REST)

Ale że co? Dane z bazy wyciągasz httpclientem? Na pewno wiesz co robisz?

0

@kixe52:
Co to za firma, że zadanie w JavaFx?
MAVEN wielomodułowy składający się z JavaFX I SpringBoot

Ale że co? Dane z bazy wyciągasz httpclientem? Na pewno wiesz co robisz?
Kolejny punkt - Moduł JavaFx powinien komunikować się z serwerem za pomocą REST.

1

No przecież buttony mają jakieś EventListenery więc dodajesz jakiś onClick i działa

1
dark45 napisał(a):

MAVEN wielomodułowy składający się z JavaFX I SpringBoot

Kolejny punkt - Moduł JavaFx powinien komunikować się z serwerem za pomocą REST.

W sensie, że zamiast frontu w postaci webowego masz napisać apke desktopową?

No to pomijając 'front' czy po stronie backendu czyli w spring boocie masz wszystko ogarnięte? Masz napisane endpointy odpowiedzialne za CRUD twoich danych?

0

@kixe52:
Mi się wydaje że to ma wyglądać tak że aplikacja desktopowa komunikuje się ze serwerem(springiem) za pomocą REST.
Serwer ma dostęp do bazy danych a desktop nie.

0

@BartoszCoyote:
Czyli jak mam w JavaFx powiedźmy formularz i stworzę kontroler do tego formularza. To nie będzie problemu użyć w tym kontrolerze metod "@GETMAPING"?

1

Niestety chyba Twoje pytania świadczą że masz za słabe kompetencje...
Naciskasz button w JavaFx, EventListener wtedy odpala klienta HTTP a on woła serwer Springowy...

0

@scibi92:

Mapujemy metody aby odwołać się do nich za pomocą adresu URL.
Pytanie moje czy spring oferuje jakąś metodę/klase/adnotacja, którą wywołanie(nie przez url), wyśle na dany url obiekt.

1
dark45 napisał(a):

Pytanie moje czy spring oferuje jakąś metodę/klase/adnotacja, którą wywołanie(nie przez url), wyśle na dany url obiekt.

Czytam to zdanie już któryś raz i nadal nie wiem co Ty tak naprawdę chcesz zrobić. Dokładnie tak jak napisał @scibi92 - po naciśnięciu przycisku ma być odpalony klient HTTP, który będzie się komunikował z serwerem.

Zacznij od aplikacji w Springu i ogarnij w Postmanie, czy endpointy Ci w ogóle działają. Potem zrób ten 'front' JavaFX, czyli przycisk z odpowiednim EventListenerem.

0

Pytanie moje czy spring oferuje jakąś metodę/klase/adnotacja, którą wywołanie(nie przez url), wyśle na dany url obiekt.

To się nazywa klient http i tak, Spring ma takiego klienta. Java (od 11 chyba?) też ma już klienta http w standardzie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1