Nazwa spełniająca warunki

0

Trzeba zadeklarować zestaw zmiennych typu \texttt{int},tak aby nazwy spełniały kolejno następujące kryteria:

1.pierwszy znak jest literą, kolejne znaki są cyframi;
2.pierwszy znak jest cyfrą, kolejne znaki są literami;
3.pierwszy znak jest znakiem specjalnym @, następne znaki są dowolnymi znakami z przedziału a--z;
4.nazwa zmiennej jest taka sama jak dowolne słowo z nagłówka metody \texttt{main} i nie jest jej nazwą;
5.kolejne znaki będą układały się w słowo \textit{null}; \end{itemize} Niekompilujące się zmienne wykomentuj wykorzystując komentarz liniowy.

Czy mogę prosić o pomoc?

1

W czym jest konkretnie problem? W wymyśleniu nazwy? :) to jest całe zadanie?

0
Richat napisał(a):

Trzeba zadeklarować zestaw zmiennych typu \texttt{int},tak aby nazwy spełniały kolejno następujące kryteria:

Zmienne typu int, spełniające kryteria, że wartość zawiera litery? ;) Podejrzane to zadanie.

1.pierwszy znak jest literą, kolejne znaki są cyframi;
2.pierwszy znak jest cyfrą, kolejne znaki są literami;
3.pierwszy znak jest znakiem specjalnym @, następne znaki są dowolnymi znakami z przedziału a--z;
4.nazwa zmiennej jest taka sama jak dowolne słowo z nagłówka metody \texttt{main} i nie jest jej nazwą;
5.kolejne znaki będą układały się w słowo \textit{null}; \end{itemize} Niekompilujące się zmienne wykomentuj wykorzystując komentarz liniowy.

0

Przypomnijcie mi ten dowcip
egzamin w roku 1980 ...
egzamin w roku 1990 ...
egzamin w roku 2000 ...
egzamin w roku 2010 ...
egzamin w roku 2020 postaw krzyżyk w pozycji piątej

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1