Czym się różnią te obiekty TransitionInput?

0

Jeden jest inicjowany tak:

possibleTransitions.stream().map(t -> new TransitionInput(t.getId())).findFirst();

gdzie t.getId() zwraca inta o wartości 5

a drugi jest inicjowany tak:

possibleTransitions.stream().map(t -> new TransitionInput(5)).findFirst();

Debugger widzi je tak:
title

Pierwszy włożony do

issueClient.transition(issue, transitionInput)

zamiast zrobić tranzycję o id=5 zrobie tranzycję o id=2
a drugi poprawnie o id=5

O co może chodzić?

1

Trochę nie rozumiem. w sensie że masz t.getId() zwraca 5, potem hardcodujesz 5 i w pierwszym przypadku dostajesz 2, a w drugim 5?

0
lavoholic napisał(a):

Trochę nie rozumiem. w sensie że masz t.getId() zwraca 5, potem hardcodujesz 5 i w pierwszym przypadku dostajesz 2, a w drugim 5?

dokładnie tak

2

Raczej nie masz tam magii springa i niczego podobnego, więc sądze, że po prostu coś przeoczyłeś.Pewnie t.getId() nie zwraca wcale 5. (wrzuć do int, zaloguj, użyj).

1

A te possibleTransitions to mają jakiś określony porządek ? Czy np. dostajesz {2,5,3} i findFirst() wywali Ci 2, a nie spodziewaną 5?

1

Pokaż większy kawałek kodu.

0

Czegoś tu nie rozumiem. Masz dwa takie same obiekty Transition, pchasz je do issueClient i kiedy dostajesz różne wyniki to zaczynasz się zastanawiać, co jest nie tak z obiektami, a nie klientem? Zakładam, że pracujesz z klientem do JIRA.

  1. Czy nie ma czegoś takiego, że zmiana Issue jest zależna od stanu Issue? Z tego co pamiętam dwa różne zgłoszenia mogą być w różnym flow.
  2. Ewentualnie sprawdź, co robi issueClient pod spodem.
0

Przebudowałem mavenem program, na nowo wybrałem ustawienia w intelij, restartowałem Atlassiana i nie umiem już potwórzyć tego błędu...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1