Kompilator InteliJ

0

Gdy w InteliJ uruchamiam jakiś plik.java kompilator nie jest dostępny . Gdy tworzę nowy projekt z poziomu InteliJ wszystko jest w porządku .
Jak skonfigurować kompilator przy otwieraniu plików nie stworzonych w InteliJ ?

0

Weź wrzuć jakieś screeny bo za nic nie zrozumiałem Ciebie 😉

0

Nie wiem czemu kompilator nie jest dostępny . Gdy tworzę nowy projekt z poziomu Intelij wszystko śmiga . Wcześniej korzystałem z VSC i on otwiera i kompiluje pliki z dowolnej lokalizacji i pochodzenia .

titlescreenshot-20200114100658.png

0

Masz tam Setup SDK jak byk, ustaw je.

0

Generalnie to nie pomogło juz wcześniej

titlescreenshot-20200114111647.png

3

Dobra, zacznijmy od tego że IntelliJ to nie jest środowisko do otwierania losowych plików .java. Zrób to porządnie. Zrób nowy projekt, najlepiej maven project, następnie daj te swoje klasy do /src/main/java. Generalnie w IntelliJ wszystko działa z marszu, jeśli stosujesz normalne praktyki javowe. Jak chcesz robić jakieś cuda na kiju to niestety ale nie oczekuj cudów.

0

Wszystko pięknie . Dziękuje za pomoc i cierpliwość . Myślałem że mogę leniwie otwierać pliki skąd chcę jak w przypadku VSC.

titlescreenshot-20200114112422.png

0
okon66113 napisał(a):

Wszystko pięknie . Dziękuje za pomoc i cierpliwość . Myślałem że mogę leniwie otwierać pliki skąd chcę jak w przypadku VSC.

titlescreenshot-20200114112422.png

Do "luźnego" otwierania plików możesz użyć jCreator (na studiach nazywaliśmy to Janusz Creator), ale ogólnie nie polecam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1