Zadania

0

Mam nietypową prośbę ale czy ktoś by potrafił mi pomóc zrobić zadania z tego oto obrazka potrzebuje żeby ktoś mi to napisał najlepiej dzisiaj!

0

Zrobił i powiedział mniej więcej jak działają też tabelę bo dla mnie to jest nie zrozumiałe.

0
Mandaryn napisał(a):

Zrobił i powiedział mniej więcej jak działają też tabelę bo dla mnie to jest nie zrozumiałe.

Rozumiem, że masz na myśli tablice.
Co jest dla w nich dla Ciebie niezrozumiałe? Przeczytaj sobie chociażby to:

https://www.geeksforgeeks.org/arrays-in-java/

0

Niby to już jest zrozumiałe ale nadal programu co są tam wymienione to nie zrobię :/ bo naprawdę nie rozumiem ich.

No powiedzmy chcesz zrobić zadanie 3B. Żeby wygenerować liczbę losową od 0 do 10 można zrobić coś takiego:

Random r = new Random();
int i = r.nextInt(11); // tutaj przykładowa jedna
int k = r.nextInt(11); // tutaj następna, obiektu r możesz używać dla wielu liczb

Po przeczytaniu tamtego artykułu powiedz mi w jaki sposób stworzyłbyś pięcioelementową tablicę liczb i zapełnił ją takimi losowymi liczbami. Potem pokaż mi w jaki sposób byś ją wyświetlił.

2

Czytając komentarze autora opadają mi ręce. Dostajesz wskazówki, bezinteresowną pomoc obcych ludzi, a jednie co pokazujesz to "nie rozumiem. za trudne". Przyznaj się, że chcesz gotowca bo Ci się nie chce robić, a w tym czasie pograłbyś sobie w gierki :)

Jakby CI zależało to byś posiedział nad tym i byś zrozumiał.

ps a to, że nawet nie wiesz w jakie to ma być technologii (co robiliście na lekcjach) to już totalna kpina

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1