Przenoszenie zmiennych do innej klasy

0

Witam,
Nie wiem czy dobrze zatytuowałem wątek, i przepraszam za moje zielone podejście do tematu ale dopiero zaczynam zabawe z pisaniem wiec no :D.
Generalnie potrzebuje zrobic taie cos jak na załączonym obrazku, podejrzewam ze jest to analnie proste ale no nie potrafie :(

screenshot-20190915163333.png

1
Patryk Biały napisał(a):

jest to analnie proste ale no nie potrafie :(

To forum programistyczne ;)

Tworzysz nowy obiekt typu Users:

Users users = new Users(tutaj twoje wartości, które wykorzystujesz w konstruktorze);

a tam gdzie potrzbujesz dane imię robisz tak:

users.getImie();
0
Users user = new Users("john", "doe", ...);
user.getImie();

Ale szczerze to nie do końca rozumiem o co Ci chodzi ;)

0

screenshot-20190915172534.png
Tak wygląda plik z którego chce brac te zmienne, i musze Panowie stwierdzic z przykrością ze nie wiem totalnie gdzie mam dac to co mi napisaliście :/
ale dodam ze ja tych zmiennych wprowadzać nie musze bo są one ponoć pobierane z Firebase ("ponoc" bo jeszcze nie wiem czy to dziala bo najpierw musze jakos te dane przetransportowac do textView w innej klasie)

0

Publiczne pola i gettery?
static imie?
static this?
Chyba nie bardzo wiesz co w ogóle robisz ;)

Tak w skrócie, Users nie powinno mieć nic statycznego, a na pewno nie pole imię.
Wewnątrz klasy Menu możesz stworzyć nowy obiekt klasy Users w ten sposób

Users userJan = new Users("jan", "manchester united",.... ); //po przecinku reszta pól które wymagasz w konstruktorze 

Teraz wewnątrz klasy instancję klasy Users - userJan, możesz odwołać się do jej pól w ten sposób

userJan.imie;
userJan.klub

Edit#
Jakie Firebase... ? No offence, ale proponuje wrócić do podstaw, bo nie wiesz chyba do końca o co chcesz zapytać ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1