NumberFormatException

0

Witam. Mam taki problem napisałem program, kompiluje się i wszystko działa.( u mnie działa :) ). Program pobiera wartości liczbowe z pliku .csv, jednak jest pewien problem. W momencie kiedy daję go do testów( nie wiem jak te testy wyglądają, nie mam do nich dostępu) program się sypie. Występuje błąd NumberFormat Exception. Przeczytałem na necie, że może to być związane z niewłaściwą metodą parsowania linii z pliku na zły format, jednak ja u siebie nie widzę błędu i tak jak pisałem, u mnie wszystko działa i nawet jeżeli wpiszemy jakieś głupoty w pliku( litery itp.) to program ma zabezpieczenia i blokuje takie działania. Dziwnym jest to, że oba programy, które ciągną z pliku .csv sypią się na wszystkich testach( reszte zadań które dałem( zadania konsolowe) działają bez zarzutu i przechodzą testy poprawnie), więc zakładam, że coś z odczytem tego pliku może być problem bo programy napisane są dobrze. Ma ktoś jakieś doświadczenie dlaczego w momencie testów to może się sypać i dlaczego na testach się sypie skoro u mnie działa? Z góry dzięki za pomoc.

2

Ty widzisz kod i nie wiesz to jak my mamy wiedzieć? Pokaż kod i najlepiej treść zadania to będzie można cokolwiek powiedzieć.

0

Szklana kula mówi że:

program ma zabezpieczenia i blokuje takie działania

jest zrobione źle. Może błąd jest trywialny i polega na różnicy , zamiast . jako separatora dziesiętnego?
Anyway, bez pokazania kodu albo przynajmniej fragmentu z parsowaniem trudno coś stwierdzić.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1