Deploy na zewnętrzny kontener Tomcat z użyciem eclipse

Odpowiedz Nowy wątek
2019-01-08 12:39
0

Cześć,

W temacie tworzenia aplikacji webowych jestem świeżakiem, więc proszę o wyrozumiałość :)

Chciałbym móc wrzucać swój projekt w Javie na Tomcata na zewnętrznym urządzeniu (w tym przypadku na Raspberry Pi). Obecnie robię to poprzez pliki WAR po sprawdzeniu, czy lokalnie wszystko działa.
Czy da się jakoś skonfigurować Eclipse aby można było robić deploy na zewnętrzne urządzenie tak jak na lokalnego Tomcata?
Podczas dodawania nowego serwera dostaję taki komunikat:

tomcat.PNG

Googlowałem trochę, ale rozwiązania, które znalazłem tyko psuły mi projekt, a i tak nie dawały mi odpowiedzi jak osiągnąć powyższy cel.

Jak wrzucacie projekty na zewnętrzne serwery? :)

Pozdrawiam :)

Pozostało 580 znaków

2019-01-08 13:11
Nadziany Rycerz
0

a tak po ludzku wrzucić war na serwer i zrestartować tomcata ;p ?
Aż tak często to robisz, że potrzebujesz mieć to w eclipsie skonfigurowane ?

Pozostało 580 znaków

2019-01-08 13:31
0

No właśnie tak robię- wrzucam pliki WAR na serwer. Nie restartuję Tomcata, bo nie ma takiej potrzeby. Jak wczyta WAR, to praktycznie od razu można odpalić stronkę.
Strona jest cały czas w budowie, ciągle ją dopracowuję, dlatego chciałbym robić deploy z poziomu Eclipse. Jeśli jest to w jakiś sposób wykonalne, to dlaczego miałbym z tego nie skorzystać? :)

Pozostało 580 znaków

2019-01-08 14:46
0

A maven nie ma pluginu do tego? :)


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2019-01-08 16:17
0

@Shalom: no coś tam widziałem, ale w mavenie na razie raczkuję i tylko korzystam z dependency jako wygodnej alternatywy dla ręcznego dodawania plików JAR :)
Próbowałem dodać jakiś plugin do pom, skonfigurowałem zgodnie z tym, co znalazłem gdzieś na stacku, ale wszystko mi się posypało i został mi tylko git reset --hard HEAD :D

Poszukam czegoś na ten temat.

edytowany 1x, ostatnio: Kmicic, 2019-01-08 16:18

Pozostało 580 znaków

2019-01-08 16:38
0

Lepiej ogarnąc Mavena niż byc zalezny od IDE. Zwłaszcza że z całym szacunkiem Eclipse jest g*wniany :P


Nie pomagam przez PM. Pytania zadaje się na forum.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0