javaee polaczenie aplikacji z mysql

0

Witam. Problem powstał gdy próbuję połączyć bazę danych. Przechwytuję błąd jak w kodzie poniżej, :

    @Override
    protected   void    doGet( HttpServletRequest req, HttpServletResponse resp ) 
                                 throws java.io.IOException, ServletException  {    
        try {
            Driver      sterownik       =   new com.mysql.jdbc.Driver();
            DriverManager.registerDriver(sterownik);
            Connection  conn    =   sterownik.connect("jdbc:mysql://localhost?user=root&password=thnkgy", 
                                        null);
            Statement   stm     =   conn.createStatement();
            if( stm.execute("SELECT * from Uzytkownik")) {
                ResultSet   zbior   =   stm.getResultSet();
                while( zbior.next() ) {
                    resp.getWriter().println( zbior.getString("imie") + "    "  
                                        + zbior.getString("nazwisko") + "\n" );
                }
            }
            conn.close();
        } catch ( SQLException e ) {
            resp.getWriter().println( e.getMessage() );
        }
    }

I gdy próbuję uruchomić apkę wywala mi komunikat ( SQLException.getMessage() ) :
"Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client"
Wydaje mi się, że coś z tym adresem :

"jdbc:mysql://localhost?user=root&password=thnkgy" 

jest nie teges ale co bym nie próbował to efekt jest taki sam.
gdy skracam ten zapis do postaci:

"jdbc:mysql://localhost"

... efekt oraz wyświetlany komunikat taki sam.
Pomoże ktoś?

@patryk27 to sb to przeczytaj z tych wyników google masz tu 1 z 513 tysiecy wyników : https://stackoverflow.com/que[...]t-authentication-pro/52024764

1
codex napisał(a):

patryk27 to sb to przeczytaj z tych wyników google masz tu 1 z 513 tysiecy wyników : https://stackoverflow.com/que[...]t-authentication-pro/52024764

Patryk27 sobie może czytać, ale to Ty powinieneś. Tam jest rozwiązanie dla twojego problemu podane.

0

No, tak masz rację. Rozwiązanie jest podane. Patryk27 owszem, też miał rację. Jednak ludzie co jest z wami, że chce wam się klikać w klawiaturę i odpisywać, że jest w google, jest na stackover . Czemu to ma służyć niby. Jak ktoś ma 3 x w tygodniu czas po godzinie po 12h pracy, żeby rozwiązać jakiś problem z kodem to nie po to się pyta żeby jeszcze tracić czas na czytanie odpowiedzi w stylu jest w google. Albo weźcie zmieńcie logo 4programmers na jeden wielki napis "Odpowiedź jest w google lub na stackover" i zamknijcie forum - mniej straconego czasu na każdym etapie rozwiązań problemów bd i w h taniej :)

0

Bo tutaj sami bezrobotni co nic nie robią tylko czekają na twoje pytania i problemy. :P
Rośnie nam nowe pokolenie szlachty IT :)

1

Jestem ciekaw, co autor posta zrobił z zaoszczędzonym czasem, pisząc sb zamiast sobie i bd zamiast będzie :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0