Porównanie wartości

0

Hej
Dopiero zaczynam przygodę z Java i na początek taka sytuacja, jeśli ktoś mógłby pomóc:
Jest zmienna String password z przypisaną wartością, dajmy na to "qwerty". Ta wartość zostaje zmieniona przez metodę setPassword na powiedzmy "asdfg".
Teraz jak napisać metodę, nazwijmy ją hasChanged(), która sprawdzi czy password zostało zmienione, jeśli tak to zwróci true, false jeśli nie było zmiany.
Z góry dzięki za pomoc.

0
...
   return !newPassword.equals(oldPassword);
...
0

Podczas zmiany hasła w setPassword musisz gdzieś zapisać stare hasło, albo ustawić flagę boolean passwordChanged = true;
Wtedy robisz to co napisał bogdans albo zwracasz flagę passwordChanged

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1