IntegerSet

0

Napisałem
public class IntegerSet {
public static int rozmiar=100;
public boolean[] tablica=new boolean[rozmiar];
public IntegerSet() {
for (int i=0; i<rozmiar; i++){
tablica[i]=false;
}
}
i teraz muszę stworzyć metodę union, lecz mi nie wychodzi. Na internecie znalazłem coś takiego:
http://www.cs.ucsb.edu/~cappello/56/IntegerSet.html
nie rozumiem czemu w nazwie metody ( public static IntegerSet union( IntegerSet set1, IntegerSet set2 ) )
występuje nazwa klasy i co to daje.
Więc mam dwa pytania:
1.Jak napisać metodę union?
2.Czemu w nazwie metod występuje nazwa klasy i co to daje?

0
Zakręcony Ogórek napisał(a):

Napisałem
public class IntegerSet {
public static int rozmiar=100;
public boolean[] tablica=new boolean[rozmiar];
public IntegerSet() {
for (int i=0; i<rozmiar; i++){
tablica[i]=false;
}
}
i teraz muszę stworzyć metodę union, lecz mi nie wychodzi. Na internecie znalazłem coś takiego:
http://www.cs.ucsb.edu/~cappello/56/IntegerSet.html
nie rozumiem czemu w nazwie metody ( public static IntegerSet union( IntegerSet set1, IntegerSet set2 ) )
występuje nazwa klasy i co to daje.
Więc mam dwa pytania:
1.Jak napisać metodę union?
2.Czemu w nazwie metod występuje nazwa klasy i co to daje?
W załączniku jest całe zadanie.

0

Rozumiem, że jest póżna pora w sobotę:), ale "Czemu w nazwie metod występuje nazwa klasy i co to daje?" - przecież to jest typ wartości zwracanej przez funkcję. IntegerSet przechowuje tablicę wartości logicznych, gdzie tu liczby? Jak napisać metodę union - odsyłam do podręcznika do matematyki z liceum:). Przemyśl to jeszcze raz.

0

Czemu typ wartości nosi nazwę IntegerSet, skąd on się bierze?

0

class IntegerSet go definiuje.

0

czyli później w mainie na przykład
IntegerSet a2 = new IntegerSet();
a2.tablica[5] = true;

Do obiektu a2, który ma typ IntegerSet przypisuje na 6 miejscu w tablicy wartość true?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1