JPA id jako sequence

0

Mam rozkimine z id jako z sekwencji.
Mam powiedzmy 50 encji które mają id oznaczone w ten sposśób:

class SomeEntity {
@GeneratedValue(strategy=GenerationType.SEQUENCE)
private long id;

...

}

Pytanie moje brzmi czy wszystkie te encje czyli tabele na bazie bedą miały wspólną jedną sekwencje? Czyli przy bardzo duzym zapisie do tych tabel sekwencja osiągnie swój limit longa?
Czy po prostu JPA to jakoś ogarnia i tworzy sekwenje per encje?

0

To będzie ta sama sekwencja, ale nie bój żaby - to się praktycznie nigdy nie zapełni..

0

Jeśli będziesz ilość danych w bazie, że limit Longa przestanie wystarczać to raczej wcześniej pojawią się inne problemy niż ten ten limit.

Niemniej, zawsze można użyć @SequenceGenerator mieć inną sekwencję dla wybranej encji.

0

Mamy około 80 encji w taki sposób zdeklarowanym ID. System dziennie przyjmuje około 2-3 miliony wpisy do tych tabel więc jeśli twierdzicie że jest to wspólna sekwencja dla każdej z tych tabel to przepełnienie raczej dośc szybko może nastąpić.

0
Zakręcony Orzeł napisał(a):

Mamy około 80 encji w taki sposób zdeklarowanym ID. System dziennie przyjmuje około 2-3 miliony wpisy do tych tabel więc jeśli twierdzicie że jest to wspólna sekwencja dla każdej z tych tabel to przepełnienie raczej dośc szybko może nastąpić.

Bardzo szybko.... czyli rząd 100 milionów zapisów per dzień. Zakres longa to 9,223,372,036,854,775,807, czyli zapełnienie zajmie ci rząd miliardów dni, czyli miliony lat... faktycznie szybko :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1