Jakich najcześciej technologi związanych z Java i nie tylko używa się w firmach?

0

Jakich najcześciej technologi związanych z Java używa się w firmach(np. Spring, Hibernate, Jira)?

0

Mało odkrywcza odpowiedź z mojej strony ale proponuję Ci zerknąć na oferty pracy. Tam wszystko jest wypisane. Czasami o długości Snake'a z Nokii 3310 :P

0
Hispano-Suiza napisał(a):

Mało odkrywcza odpowiedź z mojej strony ale proponuję Ci zerknąć na oferty pracy. Tam wszystko jest wypisane. Czasami o długości Snake'a z Nokii 3310 :P

Tak właśnie zrobiłem ale ciężko mi po tym co widziałem jednoznacznie odpowiedzieć, ponieważ niemal każdy pracodawca miał inne wymagania. Najczęściej było poza Java :) Spring Boot i to tyle

0

Nie jestem znawcą Javy, ale z tego co wiem to gdzie było wykorzystywane:

  • Java 1.8 i wyżej / Kotlin dla Andka
  • Spring boot
  • Maven jako repozytorium, Gradle jako build tool
  • IntelliJ / Android Studio
  • Hibernate / Google Room
  • dowolna baza
  • coś do Javy funkcyjnej do legacy, gdzie nie ma Javy 1.8 typu Guava
  • Swagger (do api, całkowicie niezależne od języka, ale każdy język - więc i java - ma szmery bajery do generowania tego)
0
Programmer10111 napisał(a):
Hispano-Suiza napisał(a):

Mało odkrywcza odpowiedź z mojej strony ale proponuję Ci zerknąć na oferty pracy. Tam wszystko jest wypisane. Czasami o długości Snake'a z Nokii 3310 :P

Tak właśnie zrobiłem ale ciężko mi po tym co widziałem jednoznacznie odpowiedzieć, ponieważ niemal każdy pracodawca miał inne wymagania. Najczęściej było poza Java :) Spring Boot i to tyle

Cały paradoks pracy w Java polega właśnie na mnogości wszystkiego. Niby to dobrze, że możesz dobierać według potrzeb ale to powoduje ostrą patologię w ogłoszeniach, gdzie każdy chce od Ciebie czegoś innego. Witamy w świecie Javy zatem :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1