Sprawdzanie czy typu wyjątku i wykonywanie danej metody.

0

Cześć, mam pytanie, potrzebuję wykonać coś w stylu - sprawdź czy występuje wyjątek, jeśli tak, sprawdz jego typ i wykonaj adekwatne działania.
Chodzi o rozszerzenia plików, ktoś może wrzucić chcieć zuploadować plik txt a drugi raz plik xml.

Jasne, mogę to zrobić na rózne sposoby, w tym sprawdzenia rozszerzenia plików. Jednakże czy jest sposób zgodny z dobrymi zasadami programowania, który robi to tak jak opisałem powyżej ?

4

Nie. Exception oriented programming to nie jest dobra praktyka.

0
jarekr000000 napisał(a):

Nie. Exception oriented programming to nie jest dobra praktyka.

Czyli mimo wszystko nie warto tego robić. Dzięki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1