ścieżka względna do pliku Java 1.8/ PrimeFaces / JSF 2.2

0

Witam,

Poniższa klasa pobiera plik pdf z lokalizacji wskazanej polem filepath="/resources/file/regulamin.pdf";.
Zamieszczony jest tam link względny do pliku (rozumiem, że względny odnośnie strony xhtml z której wywołuję pobranie pliku).
Problem w tym , że jeśli zmienię lokalizację i odwołanie do pliku oraz wprowadzę ścieżkę bezwględną tzn. filepath="E:/files/regulamin.pdf" lub pisane
tak : filepath="E:\\files\\regulamin.pdf" nie mogę nic pobrać i JRE zwraca NullPointera.
Jak zatem złożyć adres względny lub bezwzględny do tego pliku ?
(/..z taką bzdurką męczę się już ładną chwilę.....)

Klasa jest wzięta z PrimeFacesów 6.2
.

@ManagedBean
@RequestScoped
public class FileDownloadView {

public final static Logger logger = Logger.getLogger(FileUploadView.class.getName());

private StreamedContent file;

public StreamedContent getFile()
{
    return file;
}

public String contentparam="application/pdf";

public String filepath="/resources/file/regulamin.pdf";

public String filename="regulamin.pdf";


public FileDownloadView() throws Exception {

    try {
        Thread.sleep(1500);

        InputStream stream = FacesContext.getCurrentInstance().getExternalContext().getResourceAsStream(filepath);

        file = new DefaultStreamedContent(stream, contentparam, filename);
    }
    catch (Exception e)
    {
        e.printStackTrace();
    }
}

}

0

FileInputStream

0
jarekczek napisał(a):

FileInputStream

Chodzi o to , iż w konstruktorze zamiast InputStream należy podstawić FileInputStream

?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1