Java Selenium Web Driver problem z contains

0

Witam ,

W teście pobieram pageSource a następnie sprawdzam czy zawiera dane słowa.
Dla przykładu :

String pageSource = driver.getPageSource()
 boolean test= pageSource.contains("aaaa@bbbbl");

Mimo ,że w pageSource dany string istnieje to za każdym razem test= false.
Czy ktoś posiada jakiś pomysł co jest nie tak ?
toLowerCase oraz toUpperCase nie rozwiązuje problemu.
Pozdrawiam

0

Jesteś przełączony na dobrego frame?

0

Tego nie wiem ale jak debuguje to PageSource jest dobry..

0
Uczynny Jeleń napisał(a):

Tego nie wiem ale jak debuguje to PageSource jest dobry..

Skoro w debugu działa, to podejrzewam że to kwestia asynchroniczności i czasów

0

Może źle się wyraziłem ,że działa... W debug skopiowałem wartość pageSource wrzuciłem do edytora tekstowego i wyszukałem wartości którymi jestem zainteresowany i są.
Mimo wszystko :

 boolean test = pageSource.toLowerCase().contains("test");  

zwraca false

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1