Spring Problemy z uruchomieniem

0

Witam

Mam dość podstawowy problem z uruchomieniem aplikacji w Spring MVC. Chodzi głównie o zwykły kontroller
formularza. Aplikacja nie chce wystartowac, Tomcat startuje bez problemu ,nie ma konfliku portów.
Pojawia się błąd 404 jakby dokumentu nie znaleziono i nic więcej.

Nie jestem pewien czy każdy projekt w Spring trzeba eksportować do webapp w formie War. Tak w niektórych tutorialach. Opiszcie mniej więcej jak się powinno odpalać taką aplikację nawet na zasadzie 2x textbox button
i dane z pól wyświetlane sa na ekranie,bo może mi coś umkneło..
Jest to dla mnie wazne, bez takiej podstawy nie mogę iśc dalej do systemu Logowania czy też CRUD aplikacji.

Pozdrawiam

1

Ale my nie mamy magicznej kuli do przepowiedni, a Ty nie dałeś ani logów ani kodu. Mógłbys równie dobrze napisać temat "Aplikacja w Javie nie dziala, co robie źle?:

0
scibi92 napisał(a):

Ale my nie mamy magicznej kuli do przepowiedni, a Ty nie dałeś ani logów ani kodu. Mógłbys równie dobrze napisać temat "Aplikacja w Javie nie dziala, co robie źle?:

Mam nadzieje,że wstępnie te zrzuty wystarczą.

2

Przecież ten kod nawet Ci się nie kompiluje. Co ty chcesz wrzucać na tego Tomcata?

Takie czerwone (X), po lewej stronie, przy numerach linii, to nie są pochwały od kompilatora.

0
jarekr000000 napisał(a):

Przecież ten kod nawet Ci się nie kompiluje. Co ty chcesz wrzucać na tego Tomcata?

Takie czerwone (X), po lewej stronie, przy numerach linii, to nie są pochwały od kompilatora.
Kod został dodany wedle tutorialu, niestety nadal nic więcej sie nie pokazuje. Mam nadzieje,że ew nieznaleziony biblioteki w innych projektach nie mają z tym związku.
Załączam dodatkowe screeny

0

Powiedz, w jakim celu stosujesz u siebie adnotację @RequestMapping?

0
lukaszek016 napisał(a):

Powiedz, w jakim celu stosujesz u siebie adnotację @RequestMapping?

Tak jak już wcześniej pisałem, nie jest to kod mojego autorstwa tylko na razie przepisane z tutorialu. Krótka dość aplikacja. Która ukazuje jakieś podstawy. Chciałem zobaczyć dlaczego proste aplikacje w springu generują mi takie błędy. Dlatego wybrałem proste 2 kontrolki.

Dopiero w momencie poprawnego działania skryptu będę go tłumaczył co się z czym ,,je". Skrypt prezentował pewien amerykański developer. Dlatego zamieściłem screeny aby ktoś bardziej obeznany mógł rzucić okiem czemu błąd 404 ciągle sie generuje.

Run As -> Sever Application Tomcat startuje po czym ukazuje się taki błąd, bo rozumiem ,że standardowo w ten sposób uruchamiamy aplikacje w Springu.

0

Nie masz skonfigurowanego dispatcher servletu, musisz ustawic mapowanie url do niego.

EDIT: stwórz sobie wewnątrz folderu WEB-INF plik web.xml z taką zawartością:

<servlet>
    <servlet-name>dispatcher</servlet-name>
    <servlet-class>org.springframework.web.servlet.DispatcherServlet</servlet-class>
    <init-param>
        <param-name>contextConfigLocation</param-name>
        <param-value>WEB-INF/lib/spring-dispatcher-servlet.xml</param-value>
    </init-param>
    <load-on-startup>1</load-on-startup>
</servlet>
<servlet-mapping>
    <servlet-name>dispatcher</servlet-name>
    <url-pattern>/</url-pattern>
</servlet-mapping>

ACZKOLWIEK moge sie mylic, niech ktos bardziej doswiadczony sie wypowie, sam jestem ciekaw.

0

No to poczytaj chociaż o adnotacjach jakich używasz. Bo nie rozumiem, dlaczego odwołujesz się do strony w URLu po nazwie kontrolera. Spróbuj wpisać wartość taką jaką masz w adnotacji...

Poza tym, tak czy inaczej będziesz musiał skonfigurować DispatcherServlet, żeby wszystko działało poprawnie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1