Spring Boot & Crud repository & Postgresql - problem z performancem

0

Hej,
mam problem z performancem przy wykorzystaniu crud repository ze springa oraz przekazywaniu do zapisu listy obiektow.
Wydaje mi sie ze z jakis przyczyn z czasem sie to pogorszyło.

Mam 8 serwisow ktore odpalaja sie co 30 sek, pobieraja dane z RESTa i wstawiaja rekordy. Kazdy serwis pobiera inna liczbe danych, od 10 do 1000 rekordow.

I teraz dodalem logowanie przed i po zapisie do bazy:

LOGGER.info("Inserting to DB: {}", data.size());
crudRepo.save(data);
LOGGER.info("Insertint to DB DONE");

Z tego co widze to gdy jest mało rekordów to idzie insert normalnie ale jak jest wiecej niż 200 na liscie data to muli strasznie.
Indexy w DB sa wysokie aczkolwiek dane czyszcze co godzine takze sumarycznie w bazie wzglednie nie ma wielu recordow.

Any idea?

0

Użyj .saveAll zamiast .save

0
Pablitto77 napisał(a):

Użyj .saveAll zamiast .save

Spring boot 1.x CrudRepository nie ma saveAll.

0

W ktorej wersji? Ja nie widze.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1