Fragment kodu do złamania

0

Witam. czy ktoś mógłby rzucić okiem na to zadanko i udzielić poprawnej odpowiedzi? Z góry dziękuję! ;-)

Czym mogłyby zostać zastąpione y y y oraz xxx by kod skompilował się bez błędów ?

class A {				
public XXX ml (int a) {                        
  return a* 10/4=30;                            	
  }                                                       
}                                                         
class A2 extends A {
public YYY mi  (int a) {
  return a*10/4.0;
  }
}

a.int.int
b.int.double
c.double.double
d..double.int
e.brak
0

Pewnie jakimiś słowami kluczowymi.

0

nieźle sformatowałeś

0

return a 10/4=30;
return a10/4.0;
dobrze to przepisales? jak tak to odpowiedz e: brak

1

XXX zastępujemy przez: /*
YYY zastępujemy przez:*/double a10=1; double

i będzie się kompilować.

EDIT: po sformatowaniu kodu zadanie jest już inne i odpowiedź już nie pasuje.

1
jarekr000000 napisał(a):

XXX zastępujemy przez: /*
YYY zastępujemy przez:*/double a10=1; double

i będzie się kompilować

Czyli dla XXX i YYY wyrzuci double, double?

0

Po co w ogóle pytasz o to na forum? Wklepałbyś se to do dowolnego IDE, sprawdził każdą z wersji i miałbyś po 5 min odpowiedź. Chyba że chcesz wiedzieć dlaczego tak, ale odnoszę wrażenie, że Ciebie to nie interesuje.

0

int.double - w czym tkwi haczyk?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1