Dlaczego projekt napisany w springbocie działa na windowsie a na ubuntu brakuje package?

0

Cześć Linuxiarze!!!
Ktoś może mi powiedzieć dlaczego projekt napisany w springbocie działa na windowsie a na ubuntu package nie istnieją i program nie może wyszukać plików.
Nawet plik z Spring Initializr nie chce się wczytać :(

0

A może jakiś stack trace? Z fusów nikt nie wywróży co tam nie działa.

0

Information Errors occurred while compiling module 'demo'
Information:javac 1.8.0_171 was used to compile java sources
Information:14.05.18 20:27 - Compilation completed with 11 errors and 0 warnings in 1 s 167 ms
/home/lukasz/Pulpit/demo/src/main/java/com/example/demo/DemoApplication.java
Error:(3, 32) java: package org.springframework.boot does not exist
Error:(4, 46) java: package org.springframework.boot.autoconfigure does not exist
Error:(6, 2) java: cannot find symbol
symbol: class SpringBootApplication
Error:(10, 17) java: cannot find symbol
symbol: variable SpringApplication
location: class com.example.demo.DemoApplication
/home/lukasz/Pulpit/demo/src/test/java/com/example/demo/DemoApplicationTests.java
Error:(3, 17) java: package org.junit does not exist
Error:(4, 24) java: package org.junit.runner does not exist
Error:(5, 45) java: package org.springframework.boot.test.context does not exist
Error:(6, 47) java: package org.springframework.test.context.junit4 does not exist
Error:(8, 2) java: cannot find symbol
symbol: class RunWith
Error:(9, 2) java: cannot find symbol
symbol: class SpringBootTest
Error:(12, 10) java: cannot find symbol
symbol: class Test
location: class com.example.demo.DemoApplicationTests

0

Na windowsie wszystko chodzi bez problemu. Identyczny kod.

0
Marek Rybiński napisał(a):

Na windowsie wszystko chodzi bez problemu. Identyczny kod.
nic nie dogrywałem
kombinowałem z dodawaniem mavena, ale to nic nie zmienia
Jaką ścieżkę powinienem ustawić? (classpath?)

1

A pokaż ty może komende jaką odpalasz? W jaki sposób to kompilujesz? I czemu jak zwierze zamiast użyć mavena/gradle?
Bo wygląda jakbyś kompilował jakimś antem czy make i miał hardkodowane jakieś ścieżki do libów...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1