Kalendarz

0

Mam zrobić projekt kalendarza w następujący sposób.

int rokPoczatek = A ;
int miesiacPoczatek = B ;
int dzienPoczatek = C ;
int godzinaPoczatek = D ;
int minutaPoczatek = E ;
int sekundaPoczatek = F ;
int milisekundaPoczatek = G ;

	int rokKoniec = S ;
	int miesiacKoniec = T ;
	int dzienKoniec = U ;
	int godzinaKoniec = W ;
	int minutaKoniec = X ;
	int sekundaKoniec = Y ;
	int milisekundaKoniec = Z ;

1 2018 04 25 15 47 21 021
2 2018 04 25 15 47 21 022
3 2018 04 25 15 47 21 023
4 [ . . . ]
5 2018 04 26 00 00 00 001

Jak czytałem trzeba użyć LocalDate i Time oraz będę musial użyć LocalDate.isBefore() a po cą mi te inty może ktos cos pomóc :)

0

Jaki masz problem ?

0

Nie wiem po co mi te inty i nie wiem jak ruszyć z Local Date

int rokKoniec = S ;
int miesiacKoniec = T ;
int dzienKoniec = U ;
int godzinaKoniec = W ;
int minutaKoniec = X ;
int sekundaKoniec = Y ;
int milisekundaKoniec = Z ;

1

Poczekaj wyciągnę szklaną kulę...

0

import java.util.Date;

public class Generate_Date
{
public static java.util.LinkedList searchBetweenDates(java.util.Date startDate, java.util.Date endDate)
{
java.util.Date begin = new Date(startDate.getTime());
java.util.LinkedList list = new java.util.LinkedList();
list.add(new Date(begin.getTime()));

    while(begin.compareTo(endDate)<0)
    {
        begin = new Date(begin.getTime() + 86400000);
        list.add(new Date(begin.getTime()));
    }

    return list;
}

public static void main(String[] args) throws Exception   
{   
    java.util.Scanner input = new java.util.Scanner(System.in);
    System.out.println("Enter the Start Date: dd/mm/yyyy");
    String begin = new String();
    begin = input.nextLine();

    System.out.println("Enter the End Date: dd/mm/yyyy");
    String end = new String();
    end = input.nextLine();

    java.util.LinkedList hitList = searchBetweenDates(
    	    new java.text.SimpleDateFormat("dd/MM/yyyy").parse(begin),
    	    new java.text.SimpleDateFormat("dd/MM/yyyy").parse(end));

    String[] comboDates = new String[hitList.size()];
    for(int i=0; i<hitList.size(); i++)
        comboDates[i] = new java.text.SimpleDateFormat("dd/MM/yyyy - E").format(((java.util.Date)hitList.get(i)));

    for(int i=0; i<comboDates.length; i++)
        System.out.println(comboDates[i]);

    input.close();
}

}

Jest jakaś możliwośc by dodac czas ??

0

Tak.

0

To bys pomógł

0

Z chęcią tylko cały czas nie napisałeś w czym masz problem oraz co chcesz uzyskać.

0

Mam napisać program który:
Po jego uruchomienieu w np. cmd i wpisaniu daty (rok, dzień, godzinia, minuta, secuda i milisekunda) i daty kończącej w takim samy formacie wypiszę wszytski miedzy tymie dwoma datami.

Jak widać daty mam potrzebuje tylko informacji badź kodu jak zrobić czas ( minuta secunda i nanosekunada).

0

Wszystkie tzn jakie co minute sekunde milisekunde ?

0
        Calendar calendar1 = new Calendar.Builder()
                .setDate(1990, 1, 1)
                .setTimeOfDay(0, 0, 0,1).build();

        Calendar calendar2 = new Calendar.Builder()
                .setDate(1990, 1, 2)
                .setTimeOfDay(0, 0, 0,1).build();

        while(calendar1.before(calendar2)){
            calendar1.add(Calendar.MILLISECOND, 1);
            System.out.println(calendar1.getTime());
        }

Tylko dopasuj wyświetlanie na konsolę odpowiednich informacji bo teraz się nie zgadza z wymaganiami zadania.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1