Dodanie innego package do klasy

0

Witam! Z góry przepraszam za banalne pytanie, ale jestem początkujący.

Jak dodać package "LibraryProject.common" w celu użycia klasy Library w widocznym pliku (StartView w package "LibraryProject.views")?
Wyskakuje błąd:

Multiple markers at this line

  • Syntax error on token "package", import expected
  • The declared package "LibraryProject.common" does not match the expected package
    "LibraryProject.views"

A w przypadku zmiany na "import"

Multiple markers at this line

  • The declared package "LibraryProject.common" does not match the expected package
    "LibraryProject.views"
  • Syntax error on token "package", import expected
  • Only a type can be imported. LibraryProject.common resolves to a package

title

1
import packageName.className;

Tak zrób, zamiast package. Tym słowem sam określasz swoją paczkę do której klasa należy.

0

Ok dzięki :D myślałem, że może da się wszystkie klasy od razu jedną instrukcją wrzucić, ale z tego co widzę to w ten sposób działa :D

1
marko2255 napisał(a):

Ok dzięki :D myślałem, że może da się wszystkie klasy od razu jedną instrukcją wrzucić, ale z tego co widzę to w ten sposób działa :D

Bo zaimportuje wszystkie z danej paczki jeśli zrobisz tak:

import packageName.*;

Tylko to może generować problemy jeśli masz dwie klasy o takiej samej nazwie. Wtedy np. tworząc obiekt będziesz musiał napisać całość z nawą paczki a nie samą nazwę klasy np.

new packageName.className();

// zamiast

new className();

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1