Błąd postgresa na heroku

0

Hej,
Używam JOOQ do połączenia z bazą danych i w taki sposób pobieram dane:

return create
.select()
.from(table(BET_ENTITY))
.where(field("uuid").eq(uuid))
.limit(1)
.fetch();

I teraz: lokalnie działa, na heroku nie działa i wysypuje się na

org.postgresql.util.PSQLException: ERROR: operator does not exist: uuid = character varyingter varying

Sprawdziłem i typy kolumn lokalnie i na heroku mam takie same. O czymś głupim zapomniałem czy o co może chodzić?

0

Ja nie wiem, ale sie wypowiem :)
Znalazłem coś takiego w necie:

 UUIDs in postgres will not work as expected when using Spring Boot with jOOQ unless you set the following property:

spring.jooq.sql-dialect=Postgres

Temat: https://github.com/jOOQ/jOOQ/issues/5329#issuecomment-314871594

0

Masz te same bazy na lokalu i na heroku?

0

obie w wersji 10.3

Co ciekawe spring data działa na tej bazie dobrze

0
danek napisał(a):

obie w wersji 10.3

Co ciekawe spring data działa na tej bazie dobrze

Zobacz w logach postgresa (/var/log/postgresql.log) jakie zapytanie zostało wygenerowane i czy uruchomione "z palca" wykonuje się poprawnie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1