Spring - One or more filters failed to start

0

Witam, piszę aplikacje internetową w Springu i po dodaniu logowania nie mogę jej wystartować.
Błąd z logów serwera:

SEVERE: One or more Filters failed to start. Full details will be found in the appropriate container log file
mar 30, 2018 10:03:56 AM org.apache.catalina.core.StandardContext startInternal
SEVERE: Context [/webstore] startup failed due to previous errors
mar 30, 2018 10:03:56 AM org.springframework.web.context.support.XmlWebApplicationContext doClose

web.xml:

<web-app version="3.0" xmlns="http://java.sun.com/xml/ns/javaee"
              xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
              xsi:schemaLocation="http://java.sun.com/xml/ns/javaee
              http://java.sun.com/xml/ns/javaee/web-app_3_0.xsd">
    <context-param>
        <param-name>contextConfigLocation</param-name>
        <param-value>
            /WEB-INF/spring/webcontext/security-context.xml
        </param-value>
    </context-param>
    <listener>
        <listener-class>org.springframework.web.context.ContextLoaderListener</listener-class>
    </listener>


    <servlet>
        <servlet-name>DispatcherServlet</servlet-name>
        <servlet-class>org.springframework.web.servlet.DispatcherServlet</servlet-class>
        <init-param>
            <param-name>contextConfigLocation</param-name>
            <param-value>
                /WEB-INF/spring/webcontext/DispatcherServlet-context.xml
            </param-value>
        </init-param>
    </servlet>
    <servlet-mapping>
        <servlet-name>DispatcherServlet</servlet-name>
        <url-pattern>/</url-pattern>
    </servlet-mapping>
    <filter>
        <filter-name>springSecurityFilterChain</filter-name>
        <filter-class>org.springframework.web.filter.DelegatingFilterProxy</filter-class>
    </filter>
    <filter-mapping>
        <filter-name>springSecurityFilterChain</filter-name>
        <url-pattern>/*</url-pattern>
    </filter-mapping>




</web-app>



Przeczytałem już chyba całe google, i nic nie działa ;/ Spotkał się ktoś z was z czymś takim?

0

No masz wydelegowany filtr do proxy, a proxy masz skonfigurowane?

I rozumiem spring security w pomie jest? :)

0
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<project xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0"
         xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
         xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/POM/4.0.0 http://maven.apache.org/xsd/maven-4.0.0.xsd">
    <modelVersion>4.0.0</modelVersion>

    <groupId>com.packt</groupId>
    <artifactId>webstore</artifactId>
    <version>1.0-SNAPSHOT</version>
    <packaging>war</packaging>


    <dependencies>
        <dependency>
            <groupId>org.springframework</groupId>
            <artifactId>spring-webmvc</artifactId>
            <version>4.0.3.RELEASE</version>
            <scope>compile</scope>
        </dependency>

        <dependency>
            <groupId>javax.servlet</groupId>
            <artifactId>jstl</artifactId>
            <version>1.2</version>
            <scope>compile</scope>
        </dependency>

        <dependency>
            <groupId>javax.servlet</groupId>
            <artifactId>javax.servlet-api</artifactId>
            <version>3.1.0</version>
            <scope>provided</scope>
        </dependency>
        <dependency>
            <groupId>org.springframework.security</groupId>
            <artifactId>spring-security-config</artifactId>
            <version>3.1.4.RELEASE</version>
            <exclusions>
                <exclusion>
                    <groupId>org.springframework</groupId>
                    <artifactId>spring-asm</artifactId>
                </exclusion>
            </exclusions>
        </dependency>
        <dependency>
            <groupId>org.springframework.security</groupId>
            <artifactId>spring-security-core</artifactId>
            <version>3.1.4.RELEASE</version>
        </dependency>
        <dependency>
            <groupId>org.springframework.security</groupId>
            <artifactId>spring-security-web</artifactId>
            <version>3.1.4.RELEASE</version>
            <scope>compile</scope>
        </dependency>

    </dependencies>
    <properties >
        <maven.compiler.source>1.7</maven.compiler.source>
        <maven.compiler.targer>1.7</maven.compiler.targer>
        <spring.security.version>3.1.4.RELEASE</spring.security.version>

    </properties>



</project>

Jest i pom, wszystko powinno działać, a nie działa

1

Nie wiem co się dzieje, ale ostatnio średnio co 4-5 dni tutaj pojawia się tutaj identyczny temat. Wszyscy korzystacie z tej samej książki, która na topie była może 3 lata temu. Zależności w POMie masz z innej epoki, Spring/Spring Security są już w wersji 5, Java jest już 10, a wy tam macie 1.7, o XMLu którego do konfiguracji nowych projektów nikt już dzisiaj nie używa nie wspomnę. Nie wiem na ile moja rada będzie przydatna, ale przede wszystkim zaktualizuj ten projekt, a później najlepiej znajdź inne, nowsze źródło nauki.

0
lukaszek016 napisał(a):

A proxy?

https://docs.spring.io/spring-security/site/docs/5.0.3.RELEASE/reference/htmlsingle/#delegating-filter-proxy

Zobacz 1 post i plik web.xml, wszystko jest.

@slayer9
Masz racje, książka z 2015 roku. Co nie zmienia faktu, że już sporo się z niej nauczyłem i jeśli rozwiąże ten problem nauczę się więcej, nie lubię czegoś zaczynać i nie kończyć ;)

0

Poszukaj tych logów, tak jak radzi komunikat. Jak nie pomoże, zwiększ poziom logowania w springu.

0

Rozwiązane, problemem był najprawdopodobniej jakiś biały znak w security-context. Skończę książkę i uczę się konfiguracji Springa za pomocą Javy :) Dzięki wszystkim.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1