tablice

0

jak najprościej sprawdzić czy konkretny indeks tablicy czyli tab[i] znajduje się w drugiej tablicy char

0

Na pewno chodzi o indeks czy raczej o wartość znajdującą się pod danym indeksem?

0

Zrób pętlę dla drugiej tablicy i sprawdzaj po kolei czy tab2[j] (tab2 - druga tablica, j - zmienna dla drugiej pętli) to ten sam znak co tab[i].

Oczywiście zakładam że chodziło o wartość tab[i] nie tak jak napisałeś, indeks.

0

Tak oczywiście chodzi o wartość pod drugim indeksem, czyli if(tab2[j] == tab[i]){} ? dobry zapis?

0

Zależy co masz w tablicy. Jak np. int to tak.

0

nie, tablica Char....
tab[i] - do niego kopiowany jest text string metoda toCharArray
a tab[j] to tablcia char

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1