JSON to frontend

0

Witam,

napisałem swoją pierwszą, działającą, RESTową aplikację w Spring Boot. Z Aplikacją komunikuję się za pomocą Postmana, który zwraca mi informacje w postaci JSONa np. taką listę:

[
    {
        "firstName": "Frodo",
        "lastName": "Baggins",
        "email": "[email protected]"
    },
    {
        "firstName": "Samwise",
        "lastName": "Gamgee",
        "email": "[email protected]"
    },
    {
        "firstName": "Legolas",
        "lastName": "son of Thranduil",
        "email": "[email protected]"
    }
]

Chciałbym teraz dodać do tego frontend. Czego powinienem się nauczyć, z czego skorzystać, aby te informacje wyświetlić w bardziej przyjazny dla oka sposób? Wiadomo, że powyższa lista będzie aktualizowana o kolejne obiekty, więc finalna strona też musi się zmieniać. Nie bardzo wiem jak to ubrać w słowa, po prostu szukam dobrego sposobu na połączenie back endu, który zwraca informacje w formie JSONa, z frontem. Potrafię stworzyć prostą, statyczna stronę ale nie mam pojęcia co zrobić aby wchodziła ona w interakcje z backendem.

0

Vue / React / Angular + axios na przykład powinny dać radę :-)

0

Mozesz to zrobic tez bez zadnego z frameworkow podanych przez @Patryk27. Wystarczy bibliotek jQuery
Tu masz przyklad rozwiazania: https://spring.io/guides/gs/consuming-rest-jquery/

1

Teraz już jquery niepotrzebne, bo jest document.querySelector.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1